Volvo od slijedeće godine testira autonomna vozila u Londonu

Fotografija članka: Volvo od slijedeće godine testira autonomna vozila u Londonu

Sve se više proizvođača automobila okreće proizvodnji i razvoju električnih i autonomnih vozila, a jedna je od njih i poznati Volvo.

Oglas

Za jedno će autonomno vozilo kompanije Volvo područje testiranja biti London, gdje će testovi započeti već slijedeće godine. Volvo će u ovaj program testiranja uključiti 100 obitelji koje će koristiti kompanijino autonomno vozilo. Do 2018. godine iz Volva se nadaju da će proširiti Drive Me program za još 100 vozila.

Iz Volva navode da će sveukupno gledajući autonomni automobili u svijetu unaprijediti sigurnost, smanjiti zagađenja i uštediti vrijeme, te vjeruju da će ceste biti mnogo sigurnije sa autonomnim vozilima, jer je čak 90% nesreća rezultat pogreške vozača. Osim toga, Volvo je predstavio i slične Drive Me programe koji su namijenjeni za testiranje autonomnih vozila na području Kine i Švedske.

Još nije točno utvrđeno na kojim će se područjima Londona ovi testovi provoditi, no treba uzeti u obzir i zakon u Londonu koji kaže da se vozač mora uvijek nalaziti iza upravljača, te mora biti spreman preuzeti kontrolu nad vozilom.

27772-bb641cec

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.