VoltDB pokreće sljedeću generaciju DBMS OLTP

Fotografija članka: VoltDB pokreće sljedeću generaciju DBMS OLTP

 U razvoj proizvoda bio je uključen svjetski poznati stručnjak u području baza podataka Michael Stonebraker. DBMS VoltDB namijenjen je za on-line obradu transakcija u realnom vremenu. DBMS VoltDB iako dostupan kao open source kod,  prije nekoliko dana, programeri su najavili mogućnost pretplate za komercijalnu podršku.

Kao što smo već naveli, jedna od karakteristika arhitekture VoltDB je mogućnost raspoređivanja u poslužiteljskom klasteru kao distribuiranom sustavu. Prema proizvođaču, novo rješenje predstavlja jedinstvenu kombinaciju visoke brzine «u memoriji»-kao što su Oracle DBMS TimesTen, i distribuirano skladištenje kao što su Cassandra i MongoDB. Međutim, VoltDB deset puta brže obavlja posao nego druge baze podataka koje rade u RAM-u. Novi sustav osigurava izniman integritet podataka.
Kao i većina distribuiranih pohrana, DBMS ima odlične skalabilnosti. Specijalisti će moći poboljšati performanse baze podataka dodavanjem novih servera u klasteru. VoltDB također će moći koristiti računalnu snagu multi-core poslužitelja. U procesu testiranja pokazalo se je da VoltDB ima mogućnosti obraditi 560.000 TPC-transakcija u sekundi.

VoltDB je idealna za programere, igre, softver kao usluge (SaaS), financijsko trgovanje, on-line tvrtke i drugim sustavima s velikim, brzorastućim transakcijama. U proteklih šest mjeseci, mogućnosti beta inačice sustava ocijenili su više od stotinu i pedeset klijenata.
Više informacija na , a tehnički pregled na
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.