Volkswagen razmišlja o električnoj ‘Bubi’

Fotografija članka: Volkswagen razmišlja o električnoj ‘Bubi’

Volkswagenov Herbert Diess kaže kako ih nostalgija tjera na razmišljanje o uvođenju električnog pogona u model New Beetle koji bi imao još više sličnosti sa starim Käferom.

Oglas

Predsjedavajući Herbert Diess tvrdi kako su došli na ovu ideju, ne samo zato što smatraju električna vozila budućnošću transporta već bi ovim pristupom došli “bliže povijesti”.

Njihova električna platforma Modularen Elektrifizierungsbaukasten (MEB) je vrlo modularan temeljni sustav za proizvodnju električnih vozila. S obzirom na fleksibilnost procesa, on se može lako prilagoditi za povratak na pogon straga. To bi osim voznih osobina sličnijih originalnoj Bubi, moglo ponovno oživjeti i prtljažni prostor sprijeda.

Cijeli koncept ne bi bio veliki iskorak za tu firmu jer su već napravili koncept ID, a radi se o hatchbacku sa stražnjim pogonom, a čiji se pogonski dio može prenamijeniti za Bubinu retro šasiju (kao što je to urađeno sa trenutnim New Beetleom na Golf podvozju i pogonu).

ID daje ekvivalent od 168 konjskih snaga i može se voziti nešto manje od 600 kilometara s jednim punjenjem. Očekujem slične brojke i na novoj Bubi.

Odluka o razvoju očekuje se na raspravi u firmi, a bit će dio strategije širenja električnih vozila među drugih 15 modela koji su za sada u planu. Teško da će propustiti ovakvu priliku, ipak je Buba sinonim za VW, a električna izvedba privukla bi još više kupaca u salone.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.