Vodič za odabir zaštitnih torbica, futrola, maski i štitnika namijenjenih smartphoneima

Fotografija članka: Vodič za odabir zaštitnih torbica, futrola, maski  i štitnika namijenjenih smartphoneima

Današnji modeli smartphonea iako imaju izrađena tijela od materijala koji su otporni na habanje i ogrebotine, a ekrani su izrađeni od Gorilla stakla, svejedno im mogu naštetiti kapi, ogrebotine i padovi. 

Oglas

Smartphonei koštaju previše da ne budu nezaštićeni. Imate li smartphone s velikim zaslonom, budite svjesni da ovi modeli su puno više ranjiviji na udarce i ogrebotine od ostalih smartphonea. Zato je razuman izbor korištenje zaštitnih torbica, navlaka, futrola, štitnika i maskica. Mogu se naći u svim robnim kućama, trgovinama mobitela, tržnicama, papirnicama ili e- trgovinama. Njihov izbor je ogroman i zato je teško odabrati pravu zaštitu.  Donosim mali vodič u namjeri da vam pomognem u tome bez miješanja u vizualni dizajn.   To prepuštam vašem ukusu.

 

Torbice i futrole  su izrađene uglavnom od pseudo kože, plastike, platna, konca ili su kombinacija navedenih materijala. Mogu biti na klip kao držač za remen, sa preklopom na magnet i otvorom za remen…….

 

…….njih koriste češće dečki, dok cure ipak više vole one koje izgledaju poput vrećica (slično kao za naočale).

 

Ako vam je potrebna samo osnovna zaštita od ogrebotina nastalih od ključeva dok je uređaj u torbici ili džepu, što god odabrali od navedenog sve je u redu. Samo pripazite da odaberete ergonomski što više funkcionalan oblik koji će vam biti najpraktičniji za pristupačnost. Uključuje li vaš posao fizičke aktivnosti ili ste sportski aktivni tip, ulazite u skupinu korisnika koji su uvijek u opasnosti da im mobilni telefon padne na tvrdu površinu i pri tome bude znatno oštećen. Zato preporučam da potražite torbice od proizvođača pod imenom  ,  kojima je primarna svrha da spriječe pad ili štetu nastalu uslijed pada.

Isto tako, neoprenska narukvica će vam omogućiti da nosite svoj uređaj sigurno dok radite ili ste u teretani.


 

Vodootporne torbice: Boravite li često na plaži, rijekama, jezerima ili lokalnom bazenu za vas su idealna vodootporna kućišta. Ovaj tip mobitela je više nalik na plastičnu vrećicu koja omogućuje pristup tipkama na telefonu i pregled zaslon, ali ima hidoizolacijska svojstva.

 

Neke torbice ovoga tipa čak i plutaju u vodi. Većina od njih će omogućiti da pošaljete SMS ili e-mail, ali nećete moći uspostaviti poziv bez prethodnog uklanjanja zaštite, odnosno vađenja uređaja iz torbice.

Torbice za dobivanje boljeg prijema signala: Vaš mobitel je koristan samo ako možete upućivati pozive ili pristupiti Internetu s njime. U nekim područjima, međutim, postoji slab signal. Ali, postoje i torbice za smartphone koje imaju ugrađenu antenu koja pojačava prijem signala a dostupne su online na Amazon.com, AlternativeWireless.com i drugim sličnim mjestima.

 

 

Cijena im se kreće između 15 i 40 $ i poboljšavaju antenski signal do 40 % u pojedinim područjima.

Maske

 

Dolaze u mnogo različitih boja i dizajna. Izrađene su od tanke plastike, gume, neoprena, silikonskih materijala itd.  Ove vrste materijala ne samo da štite uređaj od ogrebotina, udaraca i kapi kiše, već smanjuju šanse da on klizi iz ruke. Dodaju se  na kućište mobitela, Vrlo tijesno prianjaju uz tijelo uređaja ali ne štite zaslon smartphonea.  Ujedno možete pomoću njih  vizualno personalizirati svoj mobilni telefon.  Maske je jednostavno ukloniti bez oštećenja kućišta mobitela.

 

 

Odbojnici su u osnovi gumene (neopren) ili silikonske prevlake za vaš mobilni telefon.  Vrlo tijesno prianjaju uz tijelo uređaja ali ne štite zaslon smartphonea i tijelo od ogrebotina. Njihova uloga je više namijenjena zaštiti od proklizavanja iz ruke i ojačavanja područja oko ekrana i tijela uređaja.
Zaštitne folije su tanke prozirne naljepnice koje sprečavaju oštećenje zaslona telefona. One su jeftine i relativno dobro pružaju učinkovitu zaštitu, posebno za zaslone osjetljive na dodir. Ne bi trebale utjecati na funkcionalnost telefona. Ako zaštitna folija ne dopušta potpunu funkcionalnost zaslona, nešto nije u redu.

 

Nedugo se  pojavila i nova vrsta zaštite ovog tipa ali  ne ostavlja dosadne ružne mjehuriće.   Jedan od proizvođača je  dok je drugi 

Postoji još jedna zanimljiva kombinacija zaštite za smartphone koja ujedno ima dodatnu bateriju za vaš smartphone i tako omogućuje udvostručiti vrijeme korištenja uređaja.

 

 Cijena se kreće između 60 – 100 dolara i mogu se kupiti na e- shopu proizvođača   ili  

Sada ste dobili hrpu informacija i možete slobodno  prošetati virtualnim i pravim trgovinama u potrazi za najučinkovitijom zaštitom za vaš smartphone  koja će  ujedno zadovoljiti vaš ukus  s obzirom na vanjski izgled.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.