Vodič za office web on-line aplikacije

Fotografija članka: Vodič za office web on-line aplikacije

 Idite na office.live.com . Ulazite sa svojim Windows Live ID. Ako nemate kreiran račun zaWindows Live ID svakako to učinite. Postupak je vrlo jednostavan u samo nekoliko klikova.

Podizanje uredskih dokumenata
Na web sučelju, kliknite na Add Files  “ files link" kao što je prikazano na slici :

Kliknite na “New folder” za stvaranje nove mape. Ako želite podignuti dokument u postojeće mape kliknite na "My Documents".  Ako odaberete upload vašeg dokumenta  u Public folder (javna mapa) onda prijatelj i drugi kontakti mogu pristupiti dokumentima.

Sada kliknite na gumb "Choose File" da biste odabrali datoteku. Nakon odabira datoteke kliknite na "Upload" gumb.  Svi  odabrani dokumenti /dokument će biti spremljeni  u vašem korisničkom računu SkyDrive. Imajte na umu da veličina datoteke ne smije biti veća od 50 MB iako Office dokumente veći od 50MB su sasvim rijetki. 

On-line uređivanje Office dokumenata
Kada postavite pokazivač miša nad upload dokumenta, dobit ćete mnogo opcija. Kliknite na “Edit in browser  (Uredi u pregledniku) opciju.

Dokument će se otvoriti u pregledniku. Možete ga urediti kao što uređujete bilo koji dokument u desktop  inačici programa Microsoft Office. Postoje brojne opcije dostupne za uređivanje.

Stvaranje novog Office dokumenta
Ako želite stvoriti novi dokument kliknite na karticu Office na vrhu stranice. Na padajućem meniju, odaberite "New Word dokument". Isto tako možete stvoriti radnu knjigu programa Excel, PowerPoint prezentaciju i OneNote .

Također, ako ste na početnoj stranici Office on-line na desnoj strani ćete naći razne ikone za stvaranje on-line dokument. Kliknite na ikonu po vašem izboru/potrebi.

Kreirajte ime za novi dokument. Ovdje je za primjer korišteno ime "Test dokument". Kliknite na "Save" gumb.

Zatim počnite tipkati tekst na Word dokumentu. Možete izvoditi sve osnovne aktivnosti koje radite u desktop  inačici sustava Office. Cool, zar ne?  Ako pogledate na karticama u web inačicu  Officea onda možete pronaći samo Home, Insert i View kartice, dok u desktop inačici postoji mnogo više takvih opcija.

Microsoft Office na mobilnom telefonu :
Spojite vaš mobilni telefon na Internet, otiđite na mobilni preglednik i posjetite Office.live.com . Odmah možete vidjeti Word i PowerPoint dokumente bez ikakvog dodatnog softvera.

Messenger i on-line suradnja:  Čak i ako nemate instaliran Windows Live Messenger na računalu, možete razgovarati sa svojim prijateljima dok koristite Office dokument. Možete dijeliti dokumente kada prelazite mišem preko neke datoteke budući da će vam se pojaviti oznaka dijeljenja veza. On-line suradnja je brza i jednostavna.

Tu je i opcija za povratak na prethodno uređivanja dokumenta. Također, tu je istaknut okvir za pretraživanje da biste pronašli sve svoje dokumente koje ste kreirali, ustupili ili dijelili.

Prema Microsoft, ovo je samo početak. U budućnosti, pronaći ćete i nove mogućnosti u Hotmailu i web uslugama kao i bolju integraciju s web Office desktop  inačicom, offline uređivanje izgleda itd.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.