Vlasnici tableta vole gledati video, ugrožavaju li tržište Smart TV-a?

Fotografija članka: Vlasnici tableta vole gledati video, ugrožavaju li tržište Smart TV-a?

Više od polovice korisnika tableta u Americi tvrdi kako ga koriste za gledanje videa, toji u istraživanju NPD Groupa. Jesu li tableti opasnost za tržište Smart TV-a? Mislimo kako jesu.

Oglas

Ako ćemo pravo, tablet možete odnijeti i u kuhinju, spavaću sobu, možete i u kupaonu, a neki će vjerojatno nešto pogledati i dok u u WC-u :) U stvari ono što želimo reći je kako je tablet zbog svojih dimenzija lako prenosiv, uvijek je upaljen i spojen na Wi-Fi i možete ga koristiti bilo gdje i bilo kada.

Činjenica je kako se tablet itekako koristi i za surfanje Internetom, igranje video igara, čitanje emaila… no većina korisnika ga obožava zbog svog osjetno većeg ekrana od smartfona na kojem se vrlo ugodno može gledati video, odnosno filmovi, Youtube, streaming kanali…

Konkretno, ovo istraživanje otkriva kako čak 2/3 trećine, odnosno 67% ispitanika između 18 i 34 godine tablet koriste za gledanje filmova. Postotak je nešto niži kod korisnika između 35 i 54 godine (53%), no i oni najstariji iznad 55 godina nisu zanemarivi, dapače, čak ih 45% gleda video na tabletu.

I što mislite, da li tableti i njihove mogućnosti smanjuju gledanje Smart TV-a, pa i njihovu kupovinu. Odgovor je naravno potvrdan.

Prema podacima koje je objavio Connected Intelligence TV & Video App Availability, od 70 TV i sreaming aplikacija čak 66 ih je dostupno i na tabletima. Ne zaboravite, i dalje govorimo o američkom tržištu (konkretno – SAD). Ako govorimo o platformama, iPad ih ima najviše – čak 66, slijede Android tableti sa 60 aplikacija, Kindle ih ima 43, a  sve popularniji Windows tableti 32 aplikacije.

Spomenimo i kako isto istraživanje pokazuje kako broj korisnika tableta u SAD-u raste brže nego broj drugih uređaja koji se mogu povezati na Internet.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.