Vlasnici laptopa i nezadovoljstva s uređajima

Fotografija članka: Vlasnici laptopa i nezadovoljstva s uređajima

 

Međutim, i prijenosna računala imaju svoje nedostatke i zamke, što još jednom ilustrira Wakefield studija. Studiju je naručio poznati proizvođač dodatne opreme Logitech. Iz ovog istraživanja provedenog krajem kolovoza među 594 odraslih ispitanika, postaje jasno da glavni tok korisničkih nezadovoljstva se fokusira na dvije stvari: temperaturu u  laptopima i loše kvalitete reprodukcije zvuka.

Na primjer, 62 % anketiranih je rekla da dok rade na nekom od prijenosnika brzo se na dnu kučišta razvija temperatura na kojoj mogu biti pečena jaja. Naravno, to je pretjerivanje. Gotovo polovica (47%) su prisiljeni da prekinu svoj posao, kako bi omogućili da im se ohladi laptop, jer su njihova koljena vruća. Drugi dio stavlja laptop na jastuk (27%), ručnike (19%) ili smišljaju druga sredstva u svrhu zaštite od topline.

Što se tiče kvalitete zvuka većine prijenosnih računala, trećina ispitanika je barem jednom odustalo da vidi bilo kakav oblik zabavnih sadržaja zbog neadekvatne kvalitetu zvuka, dok je više od pola ispitanika usporedilo zvuk iz ugrađenih zvučnika sa starim playerima ili AM radio uređajima.

Usput, anketa pokazuje da većina ljudi koriste prijenosna računala uključujući i za zabavne svrhe, a ekskluzivno koristiti svoja prijenosna računala samo za zabavu četiri posto korisnika.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.