Vivo Xplay6 s dvostrukom stražnjom kamerom i 2K Super AMOLED ekranom

Fotografija članka: Vivo Xplay6 s dvostrukom stražnjom kamerom i 2K Super AMOLED ekranom

Ova vrlo popularna kineska kompanija je predstavila još jedan moćan pametni telefon. Vrlo su aktivni u posljednje vrijeme, najavili su čak četiri nova smartfona. Ovaj Vivo Xplay6 s dvostrukom stražnjom kamerom i 2K Super AMOLED ekranomposljednji je Vivo Xplay6.

Oglas

Za one koji ne znaju, Vivo kompanija je vrlo popularna u Aziji, a nalazi se među Top 10 najvećih proizvođača smartfona u svijetu. Na europskom su tržištu vrlo slabo i nezasluženo zastupljeni.

Novi Vivo Xplay6 smartfon ima 3D zakrivljeni ekran koji je veličine 5,46 inča Super AMOLED i 2K QHD rezolucje od 2560 x 1440 točaka. Spomenuto zakrivljenje nije samo dizajnersko nego i funkcionalno – desni rub ekrana ima funkciju drugog ekrana koji prikazuje vrijeme, datum, alarm i stanje baterije.

Naglasak na ovom smatfonu je i na stražnjoj dvostrukoj kameri od 12 MP + 12 MP sa Sony IMX326 i s optičkom stabilizacijom slike (OIS) u četiri osi, leću iz 6 dijelova, i otvorom blende od f/1.7, a dodatno je zaštićena safirnim staklom. I prednja je kamera vrlo moćna, ima senzor od čak 16 MP.

Inače, uređaj radi na Qualcommovom 4-jezgrenom Snapdragon 820 procesoru na 2,15 GHz, uz Adreno 520 grafiku. Ugrađeno je i 6 GB LPDDR4 RAM-a i 128 GB (UFS 2.0) interne memorije. I baterija je zavidna, ima 4080 mAh, dok se za zvuk brine ES9038 DAC čip i OPA1622 pojačalo.

Naravno, kućište je u potpunosti metalno, a na njemu je vidljiva baterija u obliku slova “U”, slično kao i kod modela Vivo X9 i X9 Plus. Inače radi na Android 6.0.1 Marshmallow operativnom sustavu povrh kojeg je FunTouch OS 3.0 sučelje, a podržava Dual SIM, 4G+ mreže, Bluetooth 4.2, dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS,…

Više o Vivo Xplay6 pametnom telefonu potražite na .

Ako redovito pratite naš portal, tada znate kako smo već ranije predstavili prva tri kompanijina smartfona. O tome možete pročitati ovdje:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.