Vivo X9S Plus je prvi smartfon sa Snapdragon 660 procesorom?

Fotografija članka: Vivo X9S Plus je prvi smartfon sa Snapdragon 660 procesorom?

Iako još nije predstavljen Qualcomm Snapdragon 660 veoma je popularan procesor, pogotovo za uređaje srednje klase. Još se uvijek nagađa koji će biti prvi uređaj pokretan ovim procesorom, a prema trenutnim informacijama to bi mogao biti Vivo X9S Plus.

Oglas

Kompanija Vivo je poznata po svojoj X seriji pametnih telefona koja uz premium dizajn i izradu uključuje i dvostruke selfie kamere. Ovu je seriju uz X9 i X9 Plus model sada upotpunio i pametni telefon naziva Vivo X9S Plus koji se pojavio nepunih pola godine nakon službene premijere X9 modela.

Na Internetu se šuška kako je Vivo X9S Plus prošao postupak certifikacije radijske frekvencije u Kini što bi značilo da je vrijeme njegovog službenog predstavljanja javnosti sve bliže.

Nagađa se kako će Vivo X9S Plus biti prvi pametni telefon na svijetu koji će raditi na još nepredstavljenom  osmojezgrenom Qualcomm Snapdragon 660 procesoru koji je izrađen u 14nm proizvodnom procesu, a dolazi u paru sa Adreno 512 grafikom, podrškom za dvo-kanalnu LPDDR4X memoriju i UFS 2.1 pohranu te sa podrškom za X10 LTE baseband.

Očekuje se kako će Vivo X9S Plus doći sa dvije prednje selfie kamere, a mnogi se ne bi čudili i kada bi kompanija otišla korak dalje te predstavila ovaj pametni telefon i sa dvije stražnje kamere.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.