Vivo X6S i X6S Plus: predstavljeni smartfoni za ljubitelje dobroga zvuka

Fotografija članka: Vivo X6S i X6S Plus: predstavljeni smartfoni za ljubitelje dobroga zvuka

Kineski proizvođač pametnih telefona Vivo danas je svojoj liniji pametnih telefona dodao dva nova uređaja, a njihovi nazivi su Vivo X6S i X6S Plus.

Oglas

Novi smartfoni su nasljednici kompanijinih Vivo X6 i X6 Plus modela. Novopredstavljeni smartfoni dolaze sa boljim audio hardverom od svojih prethodnika, pa je tako manji Vivo X6S opremljen sa 32-bitnim AKM4375 DAC, dok veći Vivo X6S Plus dolazi sa ES9028 DAC unutar YAMAHA YSS-205X audio procesora.

Za razliku od svojih prethodnika koji su radili na MediaTek MT6752 procesoru, Vivo X6S i X6S Plus smartfoni su pokretani Qualcomm Snapdragon 652 procesorom koji dolazi u kombinaciji sa Adreno 520 GPU, 4 GB RAM-a i 32 ili 64 GB interne pohrane. Vivo X6S i X6S Plus smartfoni su opremljeni i sa AMOLED ekranima FHD rezolucije, a njihove dijagonale iznose 5.2 i 5.7 inča.

X6S and X6S Plus (3)

Naravno, Vivo X6S i X6S Plus dolaze sa podrškom za 4G LTE mreže kao i senzorom otiska prsta koji je smješten na stražnjoj strani uređaja. U odnosu na prethodnike još jedna nadgradnja odnosi se na kameru Vivo X6S Plus modela koja sada umjesto 13 MP ima kameru od 16 MP za koju Vivo navodi da slika fotke za samo 0.6 sekundi zahvaljujući faznom autofokusu.

Na žalost, za sada nema informacijama o cijenama ovih ljepotana, no očekuje se da će se prodavati po sličnoj cijeni kao i njihovi prethodnici, a to znači oko 400 USD za Vivo X6S model te oko 500 USD za Vivo X6S Plus model.

X6S and X6S Plus (1)X6S and X6S Plus (2)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.