Vivo X20 Plus UD: prvi smartfon sa senzorom otiska prsta ispod ekrana uskoro na premijeri

Fotografija članka: Vivo X20 Plus UD: prvi smartfon sa senzorom otiska prsta ispod ekrana uskoro na premijeri

Prvi pametni telefon na svijetu koji dolazi sa senzorom otiska prsta smještenim ispod ekrana – Vivo X20 Plus UD – bi se mogao pojaviti u prodaji i prije nego što smo očekivali.

Oglas

Naime, na Internetu su se pojavile glasine kako će Vivo X20 Plus UD biti službeno predstavljen u Kini 25. siječnja, a prodavat će se po cijeni od nekih 625 američkih dolara. Vivo je na CES-u 2018 prvi puta izložio smartfon sa senzorom otiska prsta smještenim ispod ekrana, a pričalo se kako će prvi smartfon sa takvom tehnologijom na tržište doći u prvoj polovici 2018. godine. Ako su navedene glasine točne tada bi prvi smartfon na svijetu sa ovakvom tehnologijom mogao biti službeno predstavljen već slijedeći tjedan.

U pogledu specifikacija Vivo X20 Plus UD je smartfon više srednje klase koji dolazi sa 6.43-inčnim AMOLED ekranom FHD+ rezolucije koji će naravno biti popularnog 18:9 omjera slike. Ovaj smartfon koristi Synaptics Clear ID tehnologiju – zaslon se osvjetljava da bi se pročitao ili učitao jedinstveni obrazac prsta kako bi autentificirao vlasnika uređaja. Jednostavnije rečeno ovaj senzor šalje zrake kroz OLED ekran te tako očitava korisnikov otisak prsta i potvrđuje ga. Ova tehnologija trenutačno nije dostupna uređajima sa LCD zaslonima. U pogledu dizajna Vivo X20 Plus UD je identičan standardnom Vivo X20 Plus modelu, a razlika je samo u pravokutnom senzoru otiska prsta koji je na UD modelu nestao sa stražnjeg panela te se smjestio na prednji panel ispod ekrana.

Vivo X20 Plus UD će raditi na odličnom Qualcomm Snapdragon 660 procesoru uparenom sa 4 GB radne i 128 GB interne memorije. Na stražnjem se panelu nalazi dvostruka stražnja kamera sa 12 MP primarnim senzorom otvora blende f/1.8 te sa 5 MP sekundarnim senzorom, dok se na prednjoj strani našla kamera sa 12 MP senzorom te otvorom blende f/2.0. Za autonomiju ovog pametnog telefona brinut će baterija kapaciteta 3.800 mAh.

Vivo X20 Plus UD - osnovne značajke

– EKRAN: 6.43 inča, Super AMOLED, 1080 x 2160 točaka
– PROCESOR: Qualcomm Snapdragon 660 MSM8976 Plus, 8 jezgri, 2.2 GHz
– RADNA MEMORIJA: 4 GB
– INTERNA MEMORIJA: 128 GB
– PREDNJA KAMERA: 12 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 12 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: Funtouch 3.2 OS (Android 7.1.1 Nougat)
– BATERIJA: 3905 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 80.09 x 165.2 x 7.35 mm, 183 g

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.