Vivo APEX FullView koncept predstavljen na MWC 2018 – je li ovo smartfon budućnosti?

Fotografija članka: Vivo APEX FullView koncept predstavljen na MWC 2018 – je li ovo smartfon budućnosti?

Ono što smo najavljivali prije nekoliko godina počelo se polako ostvarivati. Novi Vivo APEX pametni telefon prvi donosi ekran preko cijele prednje površine. Ili gotovo cijele?

Oglas

Vivo je poznata kao inovativna kompanija i nerijetko donosi neke nove trendove u svijet pametnih telefona. Ipak, cijelu je revoluciju započela konkurentska kompanija sa svojim pametnim telefonom Xiaomi Mi MIX i “full-screen” ekranom koji zauzima osjetno više prednje površine, a nakon toga više ništa nije isto.

Ipak, “full screen” nije “all screen”, odnosno ekran ne zauzima cijelu prednju površinu, odnosno gotovo cijelu. Upravo je to dizajnerski stil kojem svi teže, a čini se kako mu je sada najbliži novi Vivo APEX FullView koncept. Ako govorimo u milimetrima, tri ruba su tanka samo 1,8 milimetara, dok je donji rub samo 4,3 milimetara.

Slično kao i model novi Vivo ima OLED ekran, kao i čitač otiska prsta koji se nalazi u samo ekranu. No, ono što je zanimljivo je kako je površina za otključavanje preko otiska prsta puno veća, ona sada zauzima cijeli donji dio ekrana – gdje god taknete otključat ćete ga. E, to nam se više sviđa!

Spomenimo i kako je implementirana tehnologija zvana “Screen SoundCasting Technology” koja pretvara cijeli ekran u zvučnik zahvaljujući posebnim “vibracijama”. Tu e i System in Package (SIP) tehnologija koja je integrirala DAC, a što će vam pružiti puno bolji zvuk.

Straga su dvije kamere, no upravo je ona prednja selfie zanimljiva. Prototip uređaja koji je predstavljen na MWC 2018 je imao senzor od 8 MP, a integriran je u ekran i funkcionira kao periskop – prilikom fotkanja iskoči izvan okvira, okine i vrati se za 0,8 sekundi. Iako se još uvijek radi o prototipu kvaliteta izrade je odlična, okvir uređaja je aluminijski, dok je stražnja površina staklena.

Čini nam se kako će Vivo APEX biti itekako zanimljiv uređaj, s nestrpljenjem očekujemo konkretnije hardverske karakteristike.

BTW, znate li kako je Vivo službeni partner FIFA World Cupa 2018 u Rusiji? Eto, sad i to znate :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.