Vivaldi KDE Open Source Linux tablet dobio osvježeni hardver, stiže na proljeće 2013

Fotografija članka: Vivaldi KDE Open Source Linux tablet dobio osvježeni hardver, stiže na proljeće 2013

O Linux tabletima već smo pisali u nekoliko navrata. Iako su “tu negdje” čini se kako je sve “otvorenija” priča i o novom Vivaldi KDE Open Source Linux tabletu.

Oglas

Ova informacija dolazi od KDE Plasma Active developera koji se zove Aaron Seigo, a koji radi na razvoju novog tablet uređaja koji će raditi na open source Linux softveru. Iako je projekt posrnuo nekoliko puta, najnovije informacije govore kako bismo novi Linux tablet s novim hardverom zaista mogli ugledati negdje u svibnju ove godine.

Seigo namjerno do sada nije otkrio hardverske specifikacije novog tableta, no znakovito je da novi Vivaldi tablet (kako ga zovu) ima veći ekran i bolju rezoluciju, pa tako i brži procesor nego onaj koji je tim namjeravao predstaviti u 2012. godini.

Sve što znamo je da je Vivaldi tablet proizveo jedan od kineskih proizvođača, a koji je ostavio i otvoren izvorni kod koji će naravno iskoristiti  KDE ekipa i odraditi svoju “magiju”. Drugim riječima, KDE tim će napraviti potpuno funkcionalni i isto tako potpuno otvoreni “open source disk image” koji će raditi na ovom tabletu.

Ipak, postoji i mali problem na koji su već računali u KDE timu. Naime, postoji vjerojatnost da neimenovani kineski proizvođač tableta prestane s proizvodnjom za nekoliko mjeseci, tako da je KDE tim već dizajnirao vlastiti tablet. S druge strane, javili su se neki drugi proizvođači tableta s višejezgrenim procesorima, tako da bi se ova priča mogla i proširiti.

Slijedeći video je samo za Linuxaše i one koji se tako osjećaju. Traje gotovo 48:38 minuta i saznat ćete puno korisnih informacija. Više o KDE timu možete saznati i na njihovim .

Prije nego pogledate video, dodatno ćemo vas uputiti na naša dva prethodna članka u kojima smo pisali o Linux tabletima:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.