MeniTražiInfo

  Tableti


  Nalazite se ovdje: Početna stranicaTabletiVivaldi KDE Open Source Linux tablet dobio osvježeni hardver, stiže na proljeće 2013
  Vivaldi KDE Open Source Linux tablet 01

  Vivaldi KDE Open Source Linux tablet dobio osvježeni hardver, stiže na proljeće 2013

  Autor: , 474 Pregleda

   O Linux tabletima već smo pisali u nekoliko navrata. Iako su “tu negdje” čini se kako je sve “otvorenija” priča i o novom Vivaldi KDE Open Source Linux tabletu.

   Ova informacija dolazi od KDE Plasma Active developera koji se zove Aaron Seigo, a koji radi na razvoju novog tablet uređaja koji će raditi na open source Linux softveru. Iako je projekt posrnuo nekoliko puta, najnovije informacije govore kako bismo novi Linux tablet s novim hardverom zaista mogli ugledati negdje u svibnju ove godine.

   Seigo namjerno do sada nije otkrio hardverske specifikacije novog tableta, no znakovito je da novi Vivaldi tablet (kako ga zovu) ima veći ekran i bolju rezoluciju, pa tako i brži procesor nego onaj koji je tim namjeravao predstaviti u 2012. godini.

   Sve što znamo je da je Vivaldi tablet proizveo jedan od kineskih proizvođača, a koji je ostavio i otvoren izvorni kod koji će naravno iskoristiti  KDE ekipa i odraditi svoju “magiju”. Drugim riječima, KDE tim će napraviti potpuno funkcionalni i isto tako potpuno otvoreni “open source disk image” koji će raditi na ovom tabletu.

   Ipak, postoji i mali problem na koji su već računali u KDE timu. Naime, postoji vjerojatnost da neimenovani kineski proizvođač tableta prestane s proizvodnjom za nekoliko mjeseci, tako da je KDE tim već dizajnirao vlastiti tablet. S druge strane, javili su se neki drugi proizvođači tableta s višejezgrenim procesorima, tako da bi se ova priča mogla i proširiti.

   Slijedeći video je samo za Linuxaše i one koji se tako osjećaju. Traje gotovo 48:38 minuta i saznat ćete puno korisnih informacija. Više o KDE timu možete saznati i na njihovim službenim stranicama.

   Prije nego pogledate video, dodatno ćemo vas uputiti na naša dva prethodna članka u kojima smo pisali o Linux tabletima:
   - Canonical Ubuntu Linux za smartphone, a uskoro i za tablete, službeno je potvrđeno
   - Spark Linux tablet, nova Zenithink C-71 inačica?

   Podijeli na Facebooku