Visokog učilište Algebra: četvrti Geek dan obilježit će Fight Club 15. prosinca

Fotografija članka: Visokog učilište Algebra: četvrti Geek dan obilježit će Fight Club 15. prosinca

Dosadašnji hvale vrijedni ‘Geek Dani’ okupili su više od tisuću sudionika koji su odlučili popratiti ovaj besplatni edukativni program.

Oglas

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo 15. prosinca organizira četvrti po redu ‘Geek Dan’, besplatnu manifestaciju o mogućnostima modernih informatičkih i multimedijskih tehnologija. Atraktivna predavanja o sigurnosti na Internetu, izradi računalnih igara, 3D modeliranju, izradi mobilnih aplikacija i Facebook aplikacija te sučeljavanje stručnjaka za mobilne platforme koji će odgovoriti hoće li mobilnim tržištem uskoro zagospodariti iPhone, Android ili Windows Phone, okupit će gimnazijalce i srednjoškolce koji se žele u budućnosti profesionalno baviti računarstvom i multimedijom te im približiti neke od najatraktivnijih IT tema današnjice.

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponovno otvara svoja vrata organizacijom ‘Geek dana’ koji će se održati u subotu, 15. prosinca 2012. godine, s početkom u 9:30 sati u prostorima Visokog učilišta na adresi Ilica 242, Zagreb. ‘Geek Dan’ namijenjen je prvenstveno budućim studentima i studenticama računarstva jer za cilj ima pružiti im uvid u raspon tema i tehnologija s kojima će se susresti ukoliko se odluče na studij na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Osim upoznavanja za studijskim programom sudionice i sudionici otvorenog dana Visoke škole za primijenjeno računarstvo moći će se predbilježiti za niz atraktivnih predavanja o mogućnostima modernih IT tehnologija te kako to znanje učiniti primjenjivim i konkurentnim u budućem profesionalnom životu. Očekuje se i odaziv ostalih zainteresiranih građana budući da spomenuta predavanja obrađuju teme primijenjenog računarstva kojima se ujedno popularizira važnost računarstva kako u edukacijskom i ekonomskom tako i u širem društvenom i znanstvenom smislu.

Sučeljavanje zanimljivih sugovornika na temu najboljeg operativnog sustava za mobilne uređaje – Fight Club Windows Phone vs. Android vs. iOS  – glavno je događanje četvrtog ‘Geek dana’. Windows Phone sustav branit će Jerislav Bobić – Microsoft Most Valuable Professional za Windows Media, Jasmin Redžepagić, glavni urednik PC Chipa zastupat će Google Android, a Apple iOS je u rukama iskusnog developera i direktora razvojne tvrtke ‘Pet Minuta’, Luke Abrusa. Od ostalih koncepata sučeljavanja ovaj se razlikuje po angažmanu publike koja svoju podršku može iskazivati navijanjem, a neslaganje s ostalim kandidatima rješava se gađanjem sugovornika sa spužvastim lopticama. Sučeljavanje će moderirati dugogodišnji IT novinar Hrvoje Šarić, a za sve koji neće moći prisustvovati događanju organiziran je i prijenos uživo na .

Tijekom ‘Geek dana’ sudionici i sudionice koje zanimaju informatičke tehnologije moći će steći uvid u nove trendove kroz šest atraktivnih predavanja i jednu debatu o zanimljivim i aktualnim temama koje će im biti na raspolaganju prema rasporedu dostupnom na poveznici .

Marko Hrnjak, Algebrin stručnjak za web tehnologije, svojim predavanjem ‘Phone Gap mobilne aplikacije’ vodit će prisutne kroz konkretni primjer kako razviti vlastitu aplikaciju uz pomoć web tehnologija te kako je objaviti na vodećim operativnim sustavima poput iOS-a, Androida, Windows Phonea, Blackberryja i drugih, a uslijedit će i predavanje ‘Razvoj Facebook aplikacija’ o tome kako, uz malo programerskog predznanja, napraviti svoju prvu Facebook aplikaciju.

Robert Petrunić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za računalnu sigurnost, će svojim predavanjem ‘Hack the Hacker’ objasniti sudionicima kako prepoznati i eliminirati sigurnosne propuste s kojima se svakodnevno susreću spajajući se na Internet, čitajući e-mailove ili koristeći Facebook.

‘3D u službi računalnih igara’ naziv je predavanja Predraga Šuke, voditelja 3D i CAD edukacije u Algebri, a u svom izlaganju Predrag će pokušati dati uvid u široku primjenu znanja iz 3D modeliranja s naglaskom na modeliranje za igre, kako za one na desktop računalima tako i one za mobilne uređaje.

S obzirom da je razvoj weba jedan od temeljnih stupova smjera multimedijskog računarstva, ovaj put smo uključili našeg eminentnog stručnjaka za dizajn korisničkog doživljaja ili (U)ser E(X)periencea, Vibora Cipana koji će sudionicima ispričati kako pristupiti problemu izrade sučelja weba.

‘Wall of Tweets’ proizvod je hrvatske user experience agencije UX Passion korišten kao službena platforma za prenošenje tvitova američke predsjedničke debate između trenutnog predsjednika Obame i republikanskog kandidata Romneya. Autor platforme, Vibor Cipan, ispričat će vam što je sve bilo potrebno da ovaj hrvatski softver nađe svoje mjesto na svjetskom tržištu.

Ulaz na Otvoreni dan Visoke škole za primijenjeno računarstvo je besplatan za sadašnje i buduće studente i studentice, njihove roditelje ili prijatelje, kao i za sve ostale koje zanima bilo koja od tema koje će biti obrađene tijekom Otvorenog dana. Za sudjelovanje se potrebno registrirati putem obrasca na adresi .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.