Visoko učilište Algebra: na ljetnom upisnom roku 20% više brucoša!

Fotografija članka: Visoko učilište Algebra: na ljetnom upisnom roku 20% više brucoša!

U Algebri su nam se pohvalili kako su ovog ljeta upisali za petinu više brucoša nego što je to bilo lani. Čini se kako su mladi sve ozbiljnije počeli shvaćati gdje leži budućnost.

Oglas

Prvi rezultati upisa na ljetnom upisnom roku već su vidljivi i pokazuju rast interesa studenata za studijima primijenjenog računarstva, multimedijskog računarstva i digitalnog marketinga. U usporedbi s prošlogodišnjim ljetnim rokom, do danas je upisano čak 20 posto više brucoša. Povećan interes studenata pokazuje kako oni sve više prepoznaju prilike za atraktivnim karijerama koje im se otvaraju u domaćem i globalnom digitalnom sektoru. Razvoj domaćih tvrtki i snažna orijentiranost prema izvozu, naročito u segmentu razvoja softvera, potvrđuje i prije nekoliko dana objavljena analiza Hrvatske udruge poslodavaca.

Visoko učilište Algebra trenutačno upisuje svoju 10. generaciju studenata na studijima primijenjenog računarstva (programskog i sistemskog inženjerstva), multimedijskog računarstva te digitalnog marketinga, jedini takav studij u široj regiji. Prema trenutačno dostupnim podacima voditelja centra karijera i voditelja prijavnog ureda, po završetku upisnog roka očekuje se porast broja novih studenata od čak 20 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu, tako da će u novoj školskoj godini nakon završetka i jesenskog upisnog roka na Visokom učilištu Algebra biti više od 800 brucoša i studenata.

Prošle je godine neki od ovih studija na Visokom učilištu Algebra odabralo više od 200 novih studenata, a samo u području studija primijenjenog računarstva porast je bio veći i od 30 posto. I Visoko učilište Algebra raste u skladu s povećanim interesom studenata pa tako na današnji dan nastavu studentima drži 140 nastavnika i asistenata.

Mladi prepoznaju važnost digitalnih studija i vrijednosti koju im u pogledu daljnjeg razvoja njihove karijere donose Algebrini studiji, nastavnici i povezanost sa tvrtkama i vendorima (Microsoft, Oracle, IBM, SAP, Cisco…). Podaci o zapošljavanju diplomanata računarstva zaista su pomalo nevjerojatni – čak 100 posto diplomanata prošlogodišnje generacije Visokog učilišta Algebra bilo je zaposleno već u trenutku promocije.

Ovakvi podaci, ipak, nimalo ne začuđuju, jer nedavno objavljena analiza stanja u hrvatskom ICT sektoru, koju je za Hrvatsku udrugu poslodavaca i HUP – Udrugu informatičke i komunikacijske djelatnosti provela tvrtka Bisnode, pokazuje daljnji stabilni rast i razvoj tvrtki koje djeluju u ovom području. Prema podacima istraživanja, prošle je godine u hrvatskom ICT sektoru otvoreno 1300 novih radnih mjesta, na ukupan broj od oko 33.000 zaposlenih u ovoj grani gospodarstva (u što nisu uračunati stručnjaci za računarstvo izvan samog ICT sektora).

Posebno je ohrabrujuće što je izvoz dosegao 19 posto udjela u prihodima (odnosno čak 6 milijardi kuna vrijednosti) jer on uvelike omogućava daljnji razvoj sektora, te što sektor raste iznad stope prosječnog rasta BDP-a. Kada se gledaju ljudski potencijali, postaje očito da snažan rast u području razvoja softvera i servisa, gdje su tvrtke uprihodile više od 8 milijardi kuna uz čak 31 posto udjela izvoza, uvelike stoji iza velikih potreba za softverskim (ali i sistemskim) inženjerima te se i time može objasniti vrlo visoka zaposlenost diplomanata s ove vrste studija.

Praktične vještine, koje se stječu paralelno s temeljnim znanjima tijekom studija na Visokom učilištu Algebra odmah su primjenjive i našim studentima omogućavaju rad na konkretnim zadacima i projektima odmah po završetku studija, što poslodavci itekako prepoznaju. Ne radi se samo o zapošljavanju diplomanata, već poslodavci studente rado uzimaju i na praksu, ljetne škole, studentske poslove i druge oblike konkretne suradnje i prije nego što završe sa studijem. Drago nam je vidjeti da i budući studenti sve više prepoznaju ove prilike koje im se, već tijekom studija a posebice nakon što diplomiraju, pružaju u zdravom i atraktivnom ICT sektoru.
– dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra

Diplomanti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Godišnje svoje studije na završava oko stotinu studenata, a velik broj odlučuje se za daljnji nastavak studija na nekim od diplomskih studija iz područja primijenjenog računarstva i digitalnog marketinga. Nedavnim strateškim sporazumima u području doktorskih studija te prošlogodišnjim uvođenjem MBA programa u području e-Leadershipa koji povezuje digitalne tehnologije s poslovnim vještinama i vještinama upravljanja, Visoko učilište Algebra stvorilo je ponudu obrazovnih programa koja studentima omogućava daljnju specijalizaciju i profesionalizaciju nakon završetka preddiplomskih studija, uz nekoliko mogućih putova prema daljnjem usavršavanju i napretku karijere.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.