Visoka škola za primijenjeno računarstvo i Algebra s najviše predavanja

Fotografija članka: Visoka škola za primijenjeno računarstvo i Algebra s najviše predavanja

Dodatno, Visoka škola za primijenjeno računarstvo na konferenciji će predstaviti rezultate ovogodišnjeg istraživanja o zapošljavanju IT stručnjaka, koje se provodi već četvrtu godinu zaredom.

Konferencija Microsoft WinDays11, vodeća hrvatska poslovno-tehnološka konferencija, održava se u Rovinju od 4. do 8. travnja. Algebra grupa već je tradicionalno prisutna na ovoj konferenciji kao pokrovitelj, ali i kroz niz predavanja i rasprava na tehnološkoj i poslovnoj konferenciji. Među nešto više od stotinu predavača koji će održati predavanja na ovogodišnjoj konferenciji, njih čak osam dolazi iz Algebre ili Visoke škole za primijenjeno računarstvo. Mahom je riječ o predavačima, voditeljima katedri ili studentima.

Predavanja na tehnološkoj konferenciji održat će sljedeći stručnjaci Algebre i Visoke škole za primijenjeno računarstvo: Marin Franković, Robert Petrunić, Tomislav Bronzin, Andrej Radinger i Dražen Oreščanin – redom predavači ili asistenti na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo; Igor Pavleković – voditelj sustava IT podrške u Algebri; Goran Sinovec iz Microsofta i Tomislav Mesić iz Perpetuum Mobile – vrhunski IT stručnjaci, ujedno i izvanredni studenti na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo.

Novost na ovogodišnjoj Microsoft WinDays konferenciji su i besplatne, specijalizirane dvosatne radionice tijekom kojih će sudionici moći steći konkretna praktična znanja. Radionicu na temu "Izgradite svoj privatni cloud za 3 sata" održat će Marin Franković, voditelj Katedre za operacijske sustave na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo, dok će Davor Jovičić iz tvrtke BCC Services – inače izvanredni student na Visokoj školi – sudjelovati u predavanjima na tematiku privatnog clouda, te će održati i demonstraciju korištenja NetApp rješenja za Microsoft Exchange, SQL Server, SharePoint i Hyper-V.
Dekan Visoke škole za primijenjeno računarstvo, Mislav Balković, sudjelovat će na panelu "Zemlja (ne)znanja" u sklopu poslovne konferencije WinDays11 Business, u četvrtak, 7. travnja, u 15:10 sati. Panel će pokušati odgovoriti na pitanja je li priča o Hrvatskoj kao o "zemlji znanja" tek atraktivna politička dosjetka ili Hrvatska uistinu ima potencijala svoj napredak temeljiti na znanju.

Imamo li razloga za optimizam i kako se može riješiti problem nedostatka visokoobrazovanih kadrova bit će neke od glavnih tema ovog panela na kojemu, osim Mislava Balkovića, sudjeluju i Danica Ramljak (Institut "Ruđer Bošković"), znanstvenik Davor Pavuna, Goran Radman (dekan veleučilišta VERN), Ivan Vidaković (direktor Microsofta Hrvatska) i Vedran Mornar (Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje).

U četvrtak, 7. travnja, u 10:00 sati u Press centru, Visoka škola za primijenjeno računarstvo predstavit će rezultate velikog ovogodišnjeg istraživanja o zapošljavanju i predviđanjima potreba za IT stručnjacima. Ovogodišnja anketa bila je upućena na više od 450 tvrtki koje predstavljaju najznačajniji udio među poslodavcima koji zapošljavaju ICT stručnjake. Tijekom tri tjedna, koliko je anketa bila otvorena, tvrtke su osim profila IT stručnjaka koji će im biti potreban u budućnosti, odgovarale i na upit kako rast i razvoj hrvatskog IT sektora mogu pomoći ukupnom rastu gospodarstva. Ovo istraživanje pomogli su Hrvatska udruga poslodavaca – Udruga ICT tvrtki, Hrvatska gospodarska komora – Udruga ICT tehnologija i Središnji državni ured za e-Hrvatsku koji su poziv za sudjelovanje u istraživanju proslijedile svojim članovima. Predstavljanje rezultata istraživanja, koje je u međuvremenu dovršeno, održat će se u navedenom terminu u Press centru WinDays11 konferencije.

Uz Hrvoja Balena, predsjednika upravnog vijeća i Vjerana Bušelića, voditelja centra karijera, gost na konferenciji za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati ovog istraživanja bit će Ratko Mutavdžić, tehnološki glasnogovornik Microsofta Hrvatska, ujedno i član Gospodarskog vijeća Visoke škole za primijenjeno računarstvo.

Algebra i Visoka škola za primijenjeno računarstvo pozivaju sve koji će sudjelovati na WinDays11 konferenciji da posjete prigodni štand/kantinu u WinDays City zoni gdje će u opuštenoj atmosferi, uz kavu ili sok, moći porazgovarati o tehnološkim i certifikacijskim temama s vrhunskim stručnjacima iz raznih područja – Marin Franković (MVP, Enterprise Infrastructure), Robert Petrunić (MVP, IT Security), Igor Pavleković (Communication Infrastructure), Daniel Saifert (Learning and Certification). Uz razmjenu znanja o najnovijim tehnologijama i trendovima kao i važnosti i prednostima certificiranja stručnjaka, posjetitelji će biti u prilici osvojiti i zanimljive nagrade, poput istinskog leta balonom u „oblake“.

„Osim na predavanja, radionice i okrugle stolove, svakako pozivamo sudionike da nam se pridruže i na već nadaleko poznatim Algebrinim večernjim događanjima kao što su večernja zabava u utorak 5. travnja, kodnog imena ‘Veliki odmor’, te let balonom u srijedu 6. travnja“, izjavio je Tomislav Krištof, voditelj marketinga Algebre.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.