Visoka škola za primijenjeno računarstvo pristupila IBM Akademskoj Inicijativi

Fotografija članka: Visoka škola za primijenjeno računarstvo pristupila IBM Akademskoj Inicijativi

Visoka škola za primijenjeno računarstvo pristupila IBM Akademskoj Inicijativi

IBM Hrvatska i Visoka škola za primijenjeno računarstvo potpisali su Sporazum o pristupanju Visoke škole IBM-ovoj Akademskoj inicijativi, u okviru koje Visoka škola, te svi njezini sadašnji i budući studenti, dobivaju pristup vrhunskom softveru i razvojnim platformama IBM-a, kao i svim edukacijskim materijalima koje IBM nudi u okviru ovoga programa.

Konkretno, studenti će već na početku svojeg studija imati priliku upoznati se s osnovama IBM-ove Rational softverske arhitekture kroz IBM Rational Software Architect – jedan od najnaprednijih razvojnih alata koji je baziran na tzv. "model-driven" pristupu razvoju aplikacija. Zbog sve većih potreba i složenosti razvoja modernih aplikacija, kao i sve kraćeg vremena razvoja, testiranje i uklanjanje pogrešaka postaje sve važnije pa je predmet ovog sporazuma i uvrštavanje IBM-ove metodologije testiranja softvera u pojedine kolegije na smjeru softverskog inženjerstva.

Budući IT stručnjaci, diplomanti Visoke škole za primijenjeno računarstvo, upoznat će se i s razvojem web usluga korištenjem kompleksnog Rational Web Developer alata namijenjenog uslužno orjentiranoj arhitekturi – SOA (Service Oriented Architecture), ali i s modernim alatima kao što su Rational Requisite Pro i Rational Application Developer. Drugim riječima, kroz ovakvu inicijativu studenti softverskog usmjerenja će na Visokoj školi diplomirati potpuno osposobljeni za razvoj web aplikacija bez kakvih je današnje poslovanje u potpunosti nezamislivo.

Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska, povodom potpisivanja ovog sporazuma izjavio je: "Sporazum o suradnji koji smo potpisali s Visokom školom za primijenjeno računarstvo dio je IBM-ove Akademske incijative koja je usmjerena na podupiranje suvremenog IT obrazovanja. Studenti Visoke škole i njezinih stručnih studija imat će priliku upoznati i koristiti najnovije IBM-ove tehnologije i rješenja te će se na taj način osposobiti za buduće potrebe gospodarstva u Hrvatskoj. IBM Hrvatska ulaže u znanost i obrazovanje te podupire aktivnosti i projekte akademske zajednice u Hrvatskoj. S CARNetom smo potpisali Ugovor o uspostavi IBM laboratorija gdje će studenti imati priliku razvijati vještine na područjima otvorenih standarda te koristiti nove IBM-ove tehnologije, alate i obrazovne materijale bez naknade. Sa Sveučilištem u Zagrebu, Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu te Sveučilištem u Rijeci potpisali smo petogodišnji Sporazum o suradnji na području informacijskih znanosti i informacijske tehnologije. Iznimno smo ponosni što smo ušli u ovako značajno partnerstvo i s Visokom školom za primijenjeno računarstvo čiji je osnovni cilj stvaranje društva temeljenog na znanju".

Mislav Balković, predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole za primijenjeno računarstvo, izjavio je na potpisivanju sporazuma s IBM-om: "Jedan od glavnih ciljeva naše škole jest da studenti, u trenutku kad diplomiraju, budu odmah spremni raditi na razvoju softvera ili izgradnji IT infrastrukture, bez dugotrajnih dodatnih izobrazbi. Jedina smo visoka škola za IT tehnologije koja je u svoj redovni program školovanja integrirala službene programe industrijske certifikacije i iskustva vodećih IT kompanija na tržištu čime je studiranje na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo postalo izuzetno isplativa investicija u razvoju karijere IT stručnjaka. S obzirom na IBM-ovo iskustvo u segmentu razvojnih platformi, softverskog inženjerstva i potpunu usmjerenost ka web uslugama, uvjeren sam da su potpisivanjem ovog sporazuma naši studenti dobili još jednog kvalitetnog partnera koji će ih pratiti kroz njihovu karijeru".

Visoka škola za primijenjeno računarstvo trenutno zaprima prijave za upise drugu generacije studenata na smjerove sistemskog i softverskog inženjerstva. Programi i opisi studija, datumi upisnih rokova te posebne kreditne linije namijenjene studentima, kao i informacije o besplatnim pripremama za skore upise, mogu se pronaći na web stranicama škole na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.