Virtualizacija, nadzor sustava i mrežne infrastrukture teme 5. Dana integracije

Fotografija članka: Virtualizacija, nadzor sustava i mrežne infrastrukture teme 5. Dana integracije

Peti dan integracije, Integra Group

U svojim predavanjima, stručnjaci Integra Groupe predstavili su aktualne pristupe u sistemskoj integraciji, implementaciji virtualizacijskih rješenja i korištenju alata za nadzor sustava, dok su predavači partnera Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco Systems govorili o novim tehnologijama i alatima s područja virtualizacije, poslužiteljskih sustava i mrežnih infrastruktura.

Na ovogodišnjoj konferenciji posebna se pozornost posvetila lokalnim primjerima iz prakse. Tako se na konkretnim slučajevima suradnje Integra Groupe i klijenata iz Osijeka, Splita i Rijeke sudionicima izravno pokazao tijek procesa izgradnje novih te osuvremenjivanja postojećih IT infrastruktura i svih prednosti koje u svakodnevnom poslovanju donosi korištenje informacijskih i telekomunikacijskih rješenja. IT stručnjaci Integra Groupe Ivan Turk, Tomislav Lepušić i Marko Stilinović, u svojim su predavanjima prikazali kako su se unaprjeđenjem IT sustava u tvrtkama Gradnja i Prodis te općini Karlobag klijentima osigurale kvalitetnije i učinkovitije poslovne infrastrukture.

„Uvođenjem Active Directory sustava, Microsoft Exchange poslužitelja za upravljanje elektroničkom poštom te rješenja za slanje i primanje fax poruka, Gradnji smo osigurali poboljšanu kontrolu i upravljivost sustava, otvorili mogućnost za kvalitetniju komunikaciju, planiranje i suradnju na osnovi jednostavnije razmjene poruka i dokumenata te stvorili pretpostavke za značajno smanjenje potrošnje papira, tonera i ostalog ispisnog materijala“, pojasnio Turk na izlaganju u Osijeku.

Tomislav Lepušić na konferenciji u Splitu osvrnuo se na primjer tvrtke Prodis, koja se krajem 2007. godine izdvojila iz poduzeća Unilever Hrvatska kako bi preuzela distribuciju Unileverovih proizvoda za područja Hrvatske i Slovenije. Projekt je osigurao da distribucija, bez zastoja u svakodnevnim poslovnim procesima, transparentno prijeđe iz jednog u drugo poduzeće te da se u zajednički IT sustav uključi i ured u Ljubljani.

Svoja iskustva pri izgradnji temeljnog IT sustava za općinu Karlobag sa sudionicima konferencije u Rijeci podijelio je Marko Stilinović, ističući prednosti i slobodu u implementaciji novih tehnoloških rješenja u sklopu lokalne uprave nasuprot slučajevima kada se nadograđuju postojeći sustavi.

Uz Željka Arasa i Tomislava Lepušića koji su pokazali kako male i srednje velike tvrtke korištenjem Microsoft System Center Essentials 2007 rješenja mogu osigurati optimalan nadzor i praćenje rada svojih IT sustava, Marko Ugrin iz Integra Groupa na konferencijama se osvrnuo na danas sve prisutniju tehnologiju virtualizacije računalnih resursa.

„Osnovni cilj virtualizacije jest povećati iskoristivost, dostupnost, skalabilnost i sigurnost instalirane strojne opreme te smanjiti administrativne i operativne troškove njena korištenja. Uštede koje se mogu ostvariti su višestruke – bilo da se govori o smanjenim izdacima za nove poslužitelje, uštedama na kupovini softverskih licenci, ili znatno manjem opterećenju IT osoblja“, pojasnio je Ugrin.

Vjeran Bušelić iz Microsofta Hrvatska svojim se predavanjima nadovezao na temu virtualizacije, predstavljajući novu Microsoftovu virtualizacijsku platformu Hyper-V. Davor Mikola iz Hewlett-Packarda i Luka Markota iz Cisco Systemsa Hrvatska na konferencijama su govorili o virtualizaciji HP BladeSystem sustava za pohranu podataka te Ciscovom Unified Wireless rješenju za ujedinjenu komunikaciju putem bežičnih mreža.

Organiziranjem ovogodišnje konferencije u Osječko-baranjskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji Integra Group je potvrdila svoju nakanu da korisnicima, partnerima i svim nezavisnim IT stručnjacima diljem Hrvatske osigura mogućnost za kvalitetnije druženje, suradnju i razmjenu znanja.

Integra Group je glavni organizator Dana integracije, dok su ovogodišnji događaj podržali partneri Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco Systems. Podrobnije informacije o uslugama i rješenjima Integra Groupe možete potražiti na internetskim stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.