Virtual Reality igre za zabavu ili bijeg od stvarnosti?

Fotografija članka: Virtual Reality igre za zabavu ili bijeg od stvarnosti?

Ono što je sigurno je kako će virtualna stvarnost svoje najdublje korijene uhvatiti upravo u svijetu gaminga, koji u neku ruku i je odvojen svijet. Ovaj puta je još drugačiji, možda i zanimljiviji.

Oglas

Naslov je pomalo filozofski, no kada malo bolje razmislite nije ništa novo. Ili bolje rečeno, novo je utoliko što se radi o novoj tehnologiji koja vas vodi u sasvim drugačiji virtualni svijet. Danas postoje različite platforme koje približavaju VR svijet i običnim smrtnicima.

Ono što se možemo pohvaliti je kako smo prije više od godinu dana imali prilike isprobati što je djelovalo zaista efektno, no u posljednjih godinu dana je tehnologija nevjerojatno napredovala tako da je VR tehnologija dostupna prosječnim korisnicima.

Istražili smo malo online izvore i izvukli neke gamerske naslove koji bi mogli biti vrlo zanimljivi ljubiteljima VR igara, kao i onih koji to žele postati.

High Fidelity (radi na platformama Oculus Rift i HTC Vive)

Iako je trenutno dostupna samo na , radi se o novoj VR društvenoj mreži. Bilo je samo pitanje kada će se tako nešto pojaviti. Ako ste pomislili kako se radi o Second Life svijetu napravljenom na VR način, mislimo da ste prilično u pravu.

Neki će možda pomisliti kako bi ovo mogao biti i novi VR Facebook, no moramo vam reći kako ekipa iz Fejsa već neko vrijeme razvija svoju Social VR platformu. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv iskorak u svijet virtualne stvarnosti…

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Minecraft VR (radi na gotovo svim VR platformama)

Minecraft je poznati naslov u svijetu gaminga. Kada to premjestite u VR svijet, stvari su puno drugačije. Možda VR i nije najsavršenije rješenje za Minecraft, no ono što je sigurno je kako donosi jednu novu dimenziju. Nešto slično kao što je to prije nekoliko godina bio Kinect for Xbox ili slični “dodaci” za video igranje.

U ovoj igri trebate izgraditi svoj savršeni svijet, na vama je kako ćete to napraviti.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Dear Esther (radi na platformi Oculus Rift)

Drugačija meditacija i opuštanje, možda bismo tako nekako mogli opisati novi Dear Esther. Slike koje ćete vidjeti u videu niže, dok letite iznad fantastičnih pejzaža mogu biti zaista opuštajuće… ili nešto drugo. U svakom slučaju dobra ideja za iskorištavanje virtualnog svijeta.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Shooting Showdown 2 (radi na platformi Samsung Gear VR)

Jedna prava pucačka igra koja je dostupna na Samsungovoj platformi i kao takva je i cjenovno dostupna praktički svima. Već danas postoji pregršt pucačkih VR igara, no većina je blago rečeno grozna. Možda je jedna od najboljih Shooting Showdown 2.

Igranje je vrlo jednostavno – gledate ciljeve ispred sebe i kada treba nekoga skinuti samo nanišanite i okinete. Možda nije loša ideja za skidanje stresa… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

VR igranje ili ne? Stvarni ili virtualni svijet? Odaberite crvenu ili plavu pilulu… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.