Vipnet: rast prihoda za 2,6%, a korisnika 14,2% u prvih devet mjeseci 2008

Racunalo.com foto

Vipnet - rast prihoda

U istom razdoblju operativna dobit (EBITDA) manja je za 3,1 posto i iznosi 164,9 milijuna eura, a dobit prije kamata i poreza (EBIT) je 111,1 milijuna eura što je za 3,4 posto manje. Razlog tome su manji prihodi nakon isticanja ugovora o nacionalnom roamingu i manji prihodi stranih gostiju u Vip mreži. Vipnetove poslovne rezultate za prvih devet mjeseci 2008. godine objavila je danas Telekom Austria Grupa u Beču, zajedno s rezultatima za mobilni (mobilkom austria grupa) i fiksni segment Telekom Austria Grupe.

Vipnetov tržišni udio je 42,3 posto što je samo 0,9 posto manje u odnosu na kraj rujna 2007. godine unatoč snažnom rastu mobilne penetracije sa 108,9 posto s krajem rujna 2007. godine na 127,1 posto s krajem rujna 2008. godine. Mjesečni prihod po korisniku (ARPU) je 15 eura što je za 3,2 posto manje u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine.

– Zadovoljan sam rastom u domaćem osnovnom poslovanju (core business), a veliki broj korisnika bežičnog broadbanda od čak 70 tisuća pokazuje ispravnost dosadašnjih investicija u tu tehnologiju. Efekt smanjenja cijena u roamingu postao je jasan i u rezultatima, kako smo i najavljivali – rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.