Vipnet proslavio sedam godina rada

Racunalo.com foto

Vipnet stalno reinvestira ostvareni profit u Hrvatsku pa je do 2005. godine platio preko 59 milijuna eura poreza na dobit. Od osnutka, Vipnet je, kao vodeća društveno odgovorna tvrtka u Hrvatskoj, uložio oko 7,3 milijuna eura u donacije i sponzorstva uključujući i 4,3 milijuna kuna darovanih za razminiranje Hrvatske, što ga svrstava u najvećeg privatnog donatora za razminiranje.


– Ponosni smo na našu više puta iskazanu poziciju inovatora koji uvijek predvodi u novim tehnologijama i uslugama, baš kao i na poziciju najboljeg poslovnog partnera u Hrvatskoj. Dokazali smo to i uvođenjem Cjelovitih poslovnih rješenja (ITS) za poslovne korisnike, kao jedan i jedini pravi pružatelj ITS usluga na tržištu. Pokretanjem HSDPA tehnologije, imamo ne samo najjkvalitetniju, već i najbržu mrežu u Hrvatskoj – istaknula je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave Vipneta.


Vipnetove investicije u razvoj informacijske infrastrukture potaknule su i razvoj cjelokupne informacijske industrije u Hrvatskoj, rekao je Dino Dogan, član Uprave i financijski direktor.


Ulogu tehnološkog predvodnika na tržištu Vipnet je nedavno nastavio evolucijom 3G mreža i bežičnog širokopojasnog pristupa Internetu preko HSDPA tehnologije. Pritom su brzine prijenosa podataka tom mobilnom tehnologijom usporedive odnosno veće od onih koje se postižu fiksnim ADSL-om u Hrvatskoj, naglasio je Mladen Pejković, član Uprave i tehnički direktor. Najavio je i proširenje pokrivenosti HSDPA mrežom i to u Splitu (nakon Zagreba, Rijeke i Opatije) te tarifni model za mobilni prijenos podataka Mobile Broadband 1GB koji će omogućiti još lagodnije korištenje Vodafone Mobile Connect kartice i HSDPA mreže. Novi tarifni model stajat će 291 kunu mjesečno, što uključuje 1GB prometa, nakon čega je cijena prenesenog megabajta najpovoljnija na tržištu i iznosi 0,28 kunu.


Zahvaljujući rezultatima postignutima u tehnološkom razvoju, kojima je Vipnet učvrstio status lidera u inovacijama u Hrvatskoj, ali i zbog pozicioniranja Vipneta kao pružatelja tehničkih usluga drugim tvrtkama u mobilkom austria grupi, Mladen Pejković je imenovan i predsjednikom Technology Boarda mobilkom austria grupe. Taj Odbor odgovoran je za određivanje budućih tehnoloških strategija u mobilkom austria grupi.


Vipnet je u skladu s vrijednostima novoga branda izabrao i novo sponzorstvo i to s mladim i uspješnim hrvatskim tenisačem Mariom Ančićem. Sponzorski ugovor na tri godine potpisan je prije nekoliko dana u Splitu i njime je započela suradnja nekad najboljeg svjetskog juniora, danas igrača na pragu Top tena na ATP ljestvici te uspješne tvrtke koja zna prepoznati talent usavršen dugogodišnjim napornim radom. Individualnost, inovativnost u igri i inspirativnost su važni u tenisu, a i u skladu su s vrijednostima Vipova branda. Vipnet nastavlja ovim ulagati u tenis, nakon sponzorstva wimbledonskog pobjednika Gorana Ivaniševića.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.