Vipnet: u prvih šest mjeseci 2013. rastao broj pretplatnika, prihodi stabilni

Fotografija članka: Vipnet: u prvih šest mjeseci 2013. rastao broj pretplatnika, prihodi stabilni

Iz Vipneta su nam se pohvalili kako im je broj korisnika fiksnih komunikacijskih usluga povećan za 15,9%, te u prvih 6 mjeseci 2013. bilježe stabilne prihode.

Oglas

U prvoj polovici 2013., Vipnet je ostvario stabilne prihode koji su 2,1 posto manji i iznose 190,2 milijuna eura, a bez negativnog utjecaja tečajne razlike prihodi bi na razini pola godine bili veći za 0,7 milijuna eura. Konsolidirana EBITDA u prvom je polugodištu 2013. jednaka kao u istom razdoblju lani te iznosi 60,8 milijuna eura zbog manjih troškova poslovanja  i većih ostalih poslovnih prihoda. Konsolidirana operativna dobit je u odnosu na prvo polugodište 2012. godine porasla za 2,9 posto i iznosi 28 milijuna eura.

Broj kućanstava koja koriste Vipnetove fiksne komunikacijske i tv usluge u prvom je polugodištu ove godine porastao na 179,3 tisuće, što je za 15,9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Broj fiksnih broadband linija je u odnosu na prvo polugodište 2012. godine porastao za 25,6 posto, dok je broj fiksnih glasovnih usluga u istom razdoblju porastao za 24,3 posto. Kombinacijom usluga kabelske televizije, IPTV-a i satelitske televizije, Vipnet je u prvom polugodištu ove godine ostvario porast od 9,8 posto.

Broj pretplatnika mobilne telefonije u prvom polugodištu 2013.  u odnosu na isto razdoblje lani porastao za 4,3 posto, dok je broj prepaid korisnika u istom razdoblju smanjen za 9,2 posto. U odnosu na prvo polugodište 2012., broj korisnika mobilnog broadbanda porastao je za 6,8 posto. Ukupan broj korisnika u mobilnoj mreži iznosi 1,9 milijuna.

Prosječni mjesečni prihod po korisniku (ARPU) u prvom polugodištu ove godine smanjen je za 3,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosi 11,7 eura, što je posljedica regulatornog smanjenja cijene terminacije poziva. Istovremeno, prosječni prihod po liniji (ARPL) u prvom je polugodištu zbog utjecaja većeg broja korisnika s osnovnom uslugom satelitske televizije smanjen za 3,2 posto u odnosu na prvo polugodište 2012. godine te iznosi 23,1 eura.

Vipnet je u prvom polugodištu 2013. investirao 29,1 milijuna eura, što je smanjenje od 3,6 posto u odnosu na prvo polugodište 2012. godine zbog završetka izgradnje poslovno-tehnološkog centra na Žitnjaku.

Konsolidirane financijske rezultate Vipneta objavila je danas Telekom Austria Grupa u Beču.

Vipnet prihodi

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.