Vipnet: Osijek prvi grad sa mobilnim 4G brzinama !

Fotografija članka: Vipnet: Osijek prvi grad sa mobilnim 4G brzinama !

Da Vip mreža po ničemu ne zaostaje za svjetskim standardima potvrđuje činjenica da je Osijek prvi grad u kojem su daljnjom nadogradnjom sustava već dostupne 4G brzine od 42 Mbps dok je u ovom trenutku čak 17 hrvatskih gradova pokriveno HSPA+ tehnologijom koja omogućuje surfanje brzinom do 21 Mbit/s. U to su se danas uvjerili novinari na tradicionalnoj Vipnetovoj godišnjoj konferenciji za medije gdje su demonstrirane spomenute brzine, a korisnicima će biti dostupne od sljedećeg tjedna na USB sticku .

Za kompaniju je 2010. bila godina puna inovacija budući da su početkom listopada prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu predstavili tehnologiju HD zvuka dok su krajem listopada počeli s testiranjem LTE tehnologije u postojećoj mreži. Sva ta ulaganja u mrežu Vipnetu su se itekako isplatila budući da je kvalitetu njihove mreže potvrdilo i nezavisno mjerenje njemačke kompanije P3 Communications dodijelivši im četiri certifikata u kategorijama glasovne komunikacije, prijenosa podataka i brzog surfanja internetom.

Donacija bolnici Slavonski Brod
Na današnjoj konferenciji predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković uručio je donaciju u iznosu od 100.000 kuna dr. med. Milanu Bitunjcu, ravnatelju Opće bolnice Slavonski Brod ‘dr. Josip Benčević’. Brodska bolnica donaciju će iskoristiti za  nabavu acidobaznog analizatora krvi za odjel pedijatrije, čime će se značajno pomoći tamošnjim mališanima. Vipnetova tradicionalna ulaganja u regionalno zdravstvo s ovom donacijom dosegla su ukupno 5,2 milijuna kuna.

„Društveno odgovorno poslovanje jedna je od strateških odrednica Vipneta od samog početka. Već godinama ulažemo u regionalno zdravstvo, ali i u druga područja kako bi potpomogli razvoju društva. Za razminiranje Hrvatske smo dosad donirali više od devet milijuna kuna. S druge strane svojim korisnicima nastojimo pružiti najnaprednije tehnologije, usluge i proizvode pa neprekidno ulažemo u mrežu i obogaćujemo ponudu uređaja i platformi“, naglasio je Pejković.

Najbolju ponudu smartphone uređaja na tržištu Vipnet je prošli tjedan obogatio Apple računalima među kojima je i najtanji prijenosnik na svijetu MacBook Air dok se od glazbenih uređaja na njihovim policama nalaze iPod shuffle, iPod nano i iPod touch, a uskoro će im se pridružiti i atraktivni iPhone4. Ističemo da Osječani dosad nisu imali priliku kupovati Apple proizvode u svom gradu pa vjerujemo da će ih nova ponuda u Vip centru dodatno razveselit uoči blagdana.
Vipnet je nedavno predstavio primamljivu božićnu ponudu koja korisnicima nudi cijeli niz pogodnosti za neograničeno korištenje tijekom cijele godine, a ne samo za blagdane. Tako primjerice svi privatni i poslovni korisnici koji do kraja godine potpišu novi ili produže postojeći ugovor na 24 mjeseca na poklon dobivaju popust od 50 posto na mjesečnu pretplatu zauvijek.
 
„Vipnetu su korisnici uvijek na prvom mjestu, stoga im kontinuirano nudimo pogodnosti koje će im olakšati privatnu i poslovnu komunikaciju. Vjerujem da će i osječki korisnici prepoznati ovu atraktivnu božićnu ponudu i izabrati nešto iz bogatog portfolia proizvoda“, istaknuo je Reinhard Zuba, član Uprave i glavni direktor za marketing, prodaju i službu za korisnike Vipneta.

Rast korisnika bežičnog broadbanda
Da se ulaganje u mrežu i ponudu proizvoda i usluga itekako isplati potvrđuje podatak da je broj Vip korisnika u trećem kvartalu ove godine porastao za 3,7 posto i sada iznosi 2,7 milijuna. Ostvaren je značajan rast korisnika bežičnog broadbanda kojih je sada gotovo 180 tisuća što je porast od čak 42,9 posto. U trećem kvartalu 2010. godine Vipnet je ostvario 135,2 milijuna eura prihoda ili 5,3 posto manje u odnosu na treći kvartal prošle godine, uglavnom zbog roaming regulacije te manje potrošnje korisnika što je rezultat dodatnih benefita i ušteda ponuđenih korisnicima. Ove godine Vipnet je uložio 37,5 milijuna eura u dugoročnu strategiju osiguravanja kvalitete usluga i pokrivenosti Vip mrežom te inovativnih proizvoda i usluga u skladu s potrebama korisnika.

„Unatoč izazovnom gospodarskom okruženju Vipnet zadržava stabilnu razinu investicija te i dalje ulaže u razvoj mreže i inovacije. Ovogodišnji značajan porast Vip korisnika, kao i korisnika bežičnog broadbanda jasan su pokazatelj da smo na pravom putu“, rekao je Bernd Schmutterer, član Uprave i financijski direktor Vipneta.

Vipnetov doprinos regiji ostvaruje se ne samo kroz čuvanje radnih mjesta i korištenje lokalnih dobavljača, već i ulaganjima u razvoj mreže te pomoć lokalnim društveno korisnim projektima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.