Vipnet na Dan planeta Zemlje poziva na ekološku svjesnost

Fotografija članka: Vipnet na Dan planeta Zemlje poziva na ekološku svjesnost

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje Vipnet u suradnji s Udrugom PET+ organizira dječju eko radionicu pod nazivom ‘Zdravi eko život’ kako bi kod djece potaknuli svijest o važnosti ekologije u svakodnevnom životu. U radionici će se koristiti ‘otpadni’ uredski materijali poput plastike, papira i kartona koje se reciklažom može pretvoriti u kreativne ukrase.

Ovom prilikom Vipnet poziva sve zainteresirane roditelje i djecu da im se pridruže 23. travnja u 10 sati, u Vip centar u Gajevoj 2, u zajedničkoj izradi kreativnih radova na temu ekologije, za koje će djeca biti i nagrađena. Nakon radionice postavit će se mala izložba radova koja će biti izložena u Vip centru do 26. travnja. Isti dan na Cvjetnom trgu zainteresirani građani koji posjete Vipov štand moći će ostaviti svoje stare mobilne uređaje za reciklažu, te u sklopu Vip akcije ‘Staro za novo’ dobiti bonove s popustom na kupnju uređaja u Vip centrima. U promociji zelenih aktivnosti ove subote na Cvjetnom Vipovcima će se pridružiti i naš najpoznatiji meteorolog Zoran Vakula te popularni voditelj Mario Petreković.

Kao društveno odgovorna kompanija Vipnet raznim eko inicijativama, poput otkupa starih mobilnih uređaja  ili zelenih teambuildinga zaposlenika promovira zeleni način poslovanja u Hrvatskoj. Inovacijama kao što su e-biling i e-račun svoje korisnike potiče na smanjenje potrošnje papira čemu doprinosi i upotreba digitalnog potpisa čime se  smanjuju količine isprinta u Vip centrima prilikom sklapanja ugovora. Vipnet je time samo u prošloj godini e-računima uštedio 30 tona papira, a uz to prikupljeno je i više od 7 tona baterija i elektroničkog otpada. Isto tako, korisnici mogu dodatno štedjeti električnu energiju kupovinom solarnih punjača u Vip centrima. 

Vipnet je također partner Green City Project inicijative kojom se želi senzibilizirati javnost o ekološki osviještenom djelovanju kroz edukativno-zabavne programe, čime također potvrđuje svoj status predvodnika ekološki svjesnih telekom kompanija u Hrvatskoj.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.