Vipnet mPrijevoz SMS usluga za plaćanje autobusnih karata od sada i u Sisku

Fotografija članka: Vipnet mPrijevoz SMS usluga za plaćanje autobusnih karata od sada i u Sisku

Uz Vipnet mPrijevoz uslugu mobilnog plaćanja Vip i Tomato korisnici mogu jednostavno SMS-om kupovati jednokratne i dnevne autobusne karte u javnom gradskom prijevozu u Sisku uz novo digitalno iskustvo plaćanja.

Oglas

je poboljšano rješenje za SMS plaćanje karata u javnom prijevozu, a ranije prisutan problem sigurnosti i prijevara prilikom kupnje karata, sada više nije prisutan jer korisniku nakon plaćanja SMS-om vozač autobusa izdaje kartu. mPrijevoz je jedna od Vipnetovih usluga m-trgovine kojom je korisnicima omogućeno plaćanje usluga putničkog prijevoza u suradnji s ugovornim partnerima, u ovom slučaju s tvrtkom Infoart Grupom.

Jednostavno plaćanje SMS-om

Kartu za javni prijevoz korisnik plaća slanjem SMS poruke s odgovarajućom ključnom riječi na broj 700044. Ključna riječ sastoji se od jednog slova koje označava tip putne karte, npr. J za jednokratnu ili D za dnevnu kartu. Na mobilni uređaj stiže SMS poruka s potvrdom da je iznos naplaćen na korisničkom Vip/Tomato računu, a uz predočenje SMS poruke vozaču autobusa Autoprometa Sisak d.o.o. korisnik će dobiti papirnatu putničku kartu.

Vip ili Tomato pretplatnički račun ili račun na bonove pritom se tereti za iznos kupljene putničke karte i za naknadu za uspješno izvršenu platnu transakciju u iznosu od 0,69 kuna. Na ovaj način korisnik može kupiti do 20 putnih karata dnevno odnosno potrošiti na karte do 500 kuna mjesečno.

Opcija posljednja je u nizu Vipnetovih usluga koje za cilj imaju potpuno unaprjeđenje i digitalizaciju korisničkog iskustva u gradskom prijevozu. Pomoću mPrijevoz usluge moguće je kupiti pojedinačne prijevozne karte (npr. mobilna aplikacija Smartica u Osijeku) ili nadoplatiti korisnički Nextbike račun za najam bicikla kao jednog od načina korištenje usluge putničkog prijevoza. Osim toga, najnovija je to usluga m-trgovine u bogatoj Vipnetovoj ponudi platnih usluga koje datiraju još iz 2001. godine kada je uvedeno SMS plaćanje parking, prva usluga takvog tipa u svijetu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.