Vipnet mAutopraonica dobitnik ICT Gold Award 2016

Fotografija članka: Vipnet mAutopraonica dobitnik ICT Gold Award 2016

Rješenje mAutopraonica razvijeno je u suradnji s tvrtkom Semper tehnika d.o.o., a korisnicima omogućuje jednostavnije plaćanje usluga u samposlužnim autopraonicama putem SMS poruka.

Oglas

Vipnetovo rješenje mAutopraonice dobitnik je prestižne ICT Gold Award 2016. u kategoriji Billing system na ovogodišnjoj istoimenoj konferenciji u organizaciji časopisa Vidi. Inače, rješenje mAutopraonice dio je šire palete usluga pod nazivom mKovanice pomoću koje korisnici SMS porukom mogu platiti račun u kafićima, vožnje na omiljenim dječjim igračkama u shopping centrima u Zagrebu i Puli, napitke na Cedevita samoposlužnim vending uređajima, a omogućuje i plaćanje polica osiguranja te slanje razglednica iz aplikacije epostcard.

Usluga mAutopraonica pokazala se kao jedno od najbolje implementiranih rješenja te je tako Vipnetu osigurala ICT Gold Award 2016, prvo mjesto u kategoriji Billing system (NFC). Usluga omogućuje jednostavno, brzo i sigurno plaćanje pranja i čišćenja vozila putem SMS poruke u privatnim samposlužnim autopraonicama na području RH, a korisnik unaprijed plaća određeni iznos naknade utvrđen od strane ugovornog partnera za pranje ili čišćenje vozila slanjem SMS poruke s odgovarajućom ključnom riječi na kratki broj 700700.

Ovo rješenje pokriva veliko područje plaćanja, svugdje gdje je potreban sitan novac ili žetoni. Mobilni telefon uvijek je u džepu, a SMS kao način plaćanja je opće prihvaćen i savršeno jednostavan. Čarolija ovog rješenja je modularan uređaj, elektronička kartica spremna za prilagodbu u različite, nazovimo ih tako, žetonske strojeve. Drugim riječima, pretvara stare uređaje koji rade s kovanim novcem i žetonima u IoT (Internet of Things) uređaje, tj. dodaje im inteligenciju i povezanost s internetom.
– Alen Gojčeta, direktor ICT-a u Vipnetu

Razvoj usluge trajao je oko godinu dana, a potpisivanjem ugovora između Vipneta i Semper tehnike d.o.o., sustav je komercijalno lansiran 1. ožujka ove godine. Autopraonice s mogućnošću plaćanja SMS mAutopraonice uslugom nalaze se u Svetoj Nedjelji na adresi Ul. Dr. Franje Tuđmana 26, s kapacitetom od 13 mjesta za pranje, i u Sesvetama na adresi Ljudevita Posavskog 13, s kapacitetom od 6 mjesta za pranje. U planu je širenje mreže uz mogućnost plaćanja i instalacije SMS uređaja i u drugim autopraonicama u diljem Republike Hrvatske.

Osim SMS plaćanja, Vipnet je 2013. prvi na hrvatskom tržištu predstavio i komercijalnu uslugu baziranu na NFC tehnologiji (Near Field Technology) naziva „Vip mPrijevoz” čime su građani Osijeka  dobili mogućnost plaćanja javnog prijevoza pomoću pametnih telefona. Iste godine Vipnet je unaprijedio i pojednostavio korištenje usluge Nextbike javnog prijevoza biciklom za sve Vip i Tomato korisnike te im omogućio nadoplatu računa mobilnim telefonom uz korištenje usluge mPrijevoz.

Time je ovaj ekonomičan i ekološki sustav prijevoza građanima u Zagrebu i Šibeniku postao još dostupniji. U sklopu Vipnetova kampusa na Žitnjaku zaposlenici već imaju mogućnost plaćanja računa putem NFC smart čitača na svojim mobilnim uređaja u restoranu, kafićima i na samoposlužnim aparatima. Primjenjivost ovog sustava je vrlo raširena, a moguće ga je ugraditi na većinu samoposlužnih Plug&Play aparata trenutno dostupnih na tržištu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.