Vipnet i Vodafone uz 10 godina stateškog partnerstva ponudili zaštitu od elektroničkog nasilja

Fotografija članka: Vipnet i Vodafone uz 10 godina stateškog partnerstva ponudili zaštitu od elektroničkog nasilja

Ovoga puta se ne radi o novim paketima nego o, kako kažu, jednostavnoj i besplatnoj zaštiti korisnika od elektroničkog nasilja. O čemu se radi?

Oglas

Vjerujemo da ste odmah pomislili na mobilne uređaje, tablete i smartphone. Ako jeste, u pravu ste. U Vipnetu kažu kako je posebna pažnja posvećena zaštiti najmlađih uz besplatnu aplikaciju Vodafone Guardian koja roditeljima i djeci omogućava korištenje pametnih mobilnih uređaja na siguran i odgovoran način te štiti svakoga tko je žrtva “mobbinga” ili prima neželjene pozive i poruke.

Na konferenciji je skrenuta pozornost na elektroničko nasilje nad djecom što je jedan od gorućih problema današnjice te na rješenja za sigurnu uporabu pametnih uređaja. Otkad su se pojavili, pametni telefoni i tableti postali su neizbježan dio svakodnevne komunikacije. Koriste ih svi – od poslovnih ljudi do tinejdžera i djece. No, njihovo korištenje donijelo je sa sobom i neke neželjene posljedice. Koristeći pametne telefone i tablete korisnici ostavljaju svoje tragove na Internetu, odnosno nenamjerni uvid u svoj privatni i poslovni život. Također, s vremenom se pojavila i nova vrsta nasilja  kojem su podložni ponajprije najmlađi korisnici – elektroničko nasilje (e-nasilje).

– Ovo je simbolično obilježavanje desete obljetnice partnerstva Vipneta i Vodafona tijekom kojeg smo predstavili niz naprednih usluga vodeći korisnike iz svijeta mobilnih komunikacija baziranih na glasu u svijet mobilnog broadbanda i pripadajućih usluga. I u budućnosti ćemo suradnju razvijati u istom smjeru, a danas me posebno veseli predstavljanje usluga koje pridonose podizanju razine sigurnosti naših korisnika, a prvenstveno sigurnosti djece – rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Uz pomoć novih usluga korisnicima će biti pružena najviša razina zaštite podataka na pametnim uređajima bez dodatne naknade osim naknade za prijenos podataka koja se naplaćuje sukladno cijeni prijenosa podataka u tarifi korisnika. Primjerice, kako bi obranili djecu od sve raširenije pojave elektroničkog nasilja, roditelji će instalacijom jednostavne aplikacije Vodafone Guardian moći odrediti s kime će njihova djeca moći komunicirati i na koji način. Također, korisnici će moći besplatnom aplikacijom Vodafone Protect  zaštiti sve kontakte i podatke na telefonu jer u slučaju krađe ili gubitka uređaja imaju mogućnost locirati ga te zaključati i izbrisati s njega sav sadržaj.

Vodafone Guardian besplatna je aplikacija za Android pametne telefone koja služi zaštiti najmlađih članova obitelji. Kako bi dodatno zaštitili svoju djecu, roditelji će moći odabrati najbolje postavke za sigurno i odgovorno korištenje pametnog telefona i tableta u svakoj dobi. Vodafone Guardian pomaže roditeljima započeti važne razgovore sa svojom djecom kako bi ih naučili odgovornim i sigurnim načinima korištenja mobilnog telefona. Obitelji uz ovu aplikaciju imaju mogućnost fleksibilnog odlučivanja o tome kojim će uslugama djeca imati pristup tijekom bilo kojeg doba dana, a one uključuju: internetski preglednik, kameru, WiFi mrežu, aplikacije i igre, kao i mogućnost odlučivanja o tome tko ih može zvati i pisati im SMS i MMS poruke.

Vodafone Protect je aplikacija koja korisnicima pruža mogućnost zaštite mobilnih uređaja u slučaju gubitka ili krađe. Aplikacija je dostupna u dvije verzije. U osnovnoj verziji korisnik može izdaleka locirati svoj telefon, zaključati ga, alarmirati te izbrisati s njega sadržaje, dok u premium verziji, uz ove osnovne karakteristike, korisnik može dodatno zaštititi svoj uređaj od virusa, opasnih e-mailova, SMS poruka, aplikacija i datoteka. Dok je osnovna verzija besplatna, premium verzija naplaćuje se 10,00 kn mjesečno (uključen PDV). Aplikacija je jednostavna za uporabu i dostupna vlasnicima Blackberry uređaja i pametnih telefona s Android operativnim sustavom.

Vodafone Contacts korisnicima omogućava izradu zaštićene kopije kontakata s mobilnih uređaja. U slučaju oštećenja ili gubitka uređaja, korisnici neće izgubiti i kontakte. Svoje kontakte korisnici mogu u svako doba pogledati na internetskoj stranici . te ih, dodavati, uređivati, brisati  ili spremiti na drugi telefon. Usluga Vodafone Contacts je potpuno sigurna jer su podaci zaštićeni korisničkim imenom i lozinkom. Pristup podacima za koje je izrađena sigurnosna kopija moguć je samo preko Vašeg mobilnog telefona i Vašeg broja telefona koji ste prijaviti prilikom registracije za uslugu. Aplikacija je dostupna na iPhone i Android uređajima te dodatno na 340 klasičnih modela mobilnih uređaja.

Vodafone Discover je aplikacija i widget koji omogućava jednostavan pregled aktualnih ponuda i promocija Vip proizvoda  i usluga. Vodafone Discover je besplatan za krajnjeg korisnika. Osnovne funkcionalnosti aplikacije su jednostavno uključivanje Bluetootha ili uspostave Wi-Fi veze te prebacivanje mobilnog uređaja u avionski način rada, mogućnost povlačenja zanimljivog sadržaja u desni dio aplikacije pod nazivom „My Discover“ kako bi vam bio dostupan i u widget obliku, upoznavanje s najpopularnijim Vip promocijama te pregled osnovnih korisničkih informacija.

Vodafone My Web je Vip internetska stranica koja omogućuje pretraživanje Interneta, pregled Vip računa te praćenje najnovijih vijesti i Vip ponuda. Vodafone My Web nudi Google tražilicu, najkorištenije linkove i  novosti i ponude iz Vipa. Aplikacija je dostupna na svim verzijama pametnih telefona.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.