Vipnet i Viber najavili pakete za prepaid korisnike sa super vibrom!

Fotografija članka: Vipnet i Viber najavili pakete za prepaid korisnike sa super vibrom!

Na posebnoj konferenciji za novinare Vipneta i Vibera saznali smo za novu “Super vibre” promociju za Vipme prepaid korisnike koja će im ponuditi dodatni podatkovni promet za “viberiranje” :)

Oglas

Koliko je ovo zanimljiva kombinacija govori i podatak kako se mjesečno u Hrvatskoj preko Vibera pošalje više od 550 milijuna poruka, više od 35 milijuna “stickera”, a to sve radi oko 2,35 milijuna korisnika, koliko su ih Viberovci izbrojili u Hrvatskoj.

Činjenica je kako je jedan od ključnih trendova u telekom industriji brzi rast podatkovnog prometa. S jedne strane to je velika investicija u fiksne i mobilne mreže nove generacije, no s druge strane otvara prostor za suradnju s vlasnicima OTT aplikacija.

Po definiciji, OTT aplikacije su “Over-The-Top” aplikacije ili usluge koje se mogu koristiti preko Interneta, a da pri tome zaobilaze klasične distribucijske kanale. Primjerice, to je kada klasičnu tekstualnu SMS poruku šaljete Viberom ili nekom drugom sličnom aplikacijom.

Saznali smo kako je ukupan podatkovni promet u Vipnetovoj mreži je 2010. godine iznosio 1,6 milijun GB, 2015. je iznosio 12,7 milijuna GB, a procjenjuje se kako će 2019. iznositi 55 milijuna GB. Paralelno s eksplozijom podatkovnog prometa, razvija se i OTT tržište pa je prema Vipnetovim istraživanjima na populaciji od 14 do 70 godina, čak 14% ispitanika u 2013. koristilo OTT aplikacije za slanje poruka, dok je prošle godine ta brojka povećana na 47%. Suradnja Vipneta i Vibera prvi je primjer suradnje jednog od vodećih domaćih telekom operatora s jednim od globalnih OTT providera i to s ciljem omogućavanja još boljeg korisničkog iskustva.

Za svaku obnovu računa u iznosu od minimalno 75 kuna, Vipme korisnici će na račun dobiti 10 puta više MB podatkovnog prometa od vrijednosti bona kojim je obnovljen račun, isključivo za Viber promet. Nakon prijave u promociju slanjem ključne riječi VIBER na broj 13104 te obnovom Vipme računa u iznosu 75, 100, 200 i 400 kuna, korisnik dobiti 10 puta više MB – 750 MB, 1000 MB, 2000 MB ili 4000 MB za Viber komunikaciju putem Vibera. Ponuda traje do 11. svibnja 2016. godine.

Kako bi Viber komunikacija bila još zabavnija, za vrijeme trajanja promocije za  Vip korisnike bit će omogućen besplatan download 16 ekskluzivnih Vipster stickera posebno osmišljenih u suradnji s Vipnetom kao i čak 218 sticker paketa dostupnih na Viber Sticker Marketu. Pokrenut je i Vipme Viber public chat – Vipme super vibre, virtualno mjesto gdje korisnici mogu pratiti najnovije informacije o Super vibre izazovima.

Tijekom trajanja promocije, svi Vipme korisnici imaju priliku uključiti se u izazov na koji će ih na svojem Youtube kanalu izazvati thelazyWAVE duo, najpopularniji hrvatski mladi YouTuberi Davor i Petra, a u narednim tjednima korisnike čekaju i brojna druga iznenađenja.

Dodatne informacije o promociji potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.