Vipnet i Samsung: Nevena Rendeli ambasadorica akcije “Više od riječi”

Fotografija članka: Vipnet i Samsung: Nevena Rendeli ambasadorica akcije “Više od riječi”

Vipnet i Samsung: Nevena Rendeli ambasadorica akcije

Pod sloganom "Više od riječi" Samsung i Vipnet po drugi put će se pridružiti borbi protiv raka dojke prodajom Samsung Pink Ribbon mobilnog telefona ekskluzivno u Vip ponudi od sredine listopada. Od ovogodišnje prodajne akcije organizirat će se edukativni projekt o psihosocijalnoj pomoći ženama liječenih od raka dojke. Dan ružičaste vrpce obilježit će se ove godine jubilarnom desetom šetnjom za borbu protiv raka dojke 3. listopada uz podršku ambasadorice akcije Nevene Rendeli. Najavili su na današnjoj konferenciji za novinare organizatori Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska i Nacionalno povjerenstvo za psihoonkologiju te predstavnici Samsunga i Vipneta.

– Tradicionalna šetnja se i ove godine organizira u više od 30 hrvatskih gradova, a okupljanje sudionika u Zagrebu započet će 3. listopada, ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 11 sati – izjavila je dr. Nada Kraljević, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska. Posjetitelji će moći na štandovima potpisati peticiju za donošenje Nacionalnog programa liječenja raka dojke.

Cilj ovogodišnje akcije je senzibilizirati sveukupnu javnost za potrebu pružanja psihosocijalne pomoći ženama liječenih od raka dojke i članove njihovih obitelji. Također, ukazati na nužnost uključivanja psihoterapeuta u onkološke timove i savjetovališta. Europa Donna Hrvatska i Nacionalno povjerenstvo za psihoonkologiju pripremili su program edukacije medicinskih timova o psihosocijalnim potrebama i psihoterapijske pomoći ženama oboljelih od raka dojke i njihovim obiteljima, istaknuo je dr. Križo Katinić, predsjednik Nacionalnog povjerenstva za psihoonkologiju. Projekt je odobrilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

U Hrvatskoj se svake godine povećava broj novooboljelih i umrlih žena od raka dojke. Prema posljednjem službenom izvješću, godišnje oboli oko 2300 žena, od čega ih umre oko 900. Broj oboljelih i umrlih raste s dobi, značajnije iza 50 godine života, ali se ta dobna granica snižava. U Hrvatskoj se u samo 41 posto žena bolest dijagnosticira u početnom stadiju. Rano

– Samsung je svjestan važnosti borbe protiv ove opake bolesti te smo ponosni što smo drugu godinu za redom partneri udruge Europa Donna Hrvatska u akciji „Više od riječi“. Prodajom ekskluzivnih Samsung Pink Ribbon telefona S5600 želja nam je prikupiti značajna sredstva koja će omogućiti edukaciju osoba koji rade u centrima za pomoć oboljelima od raka dojke – izjavio je Belizar Zečić, menadžer odjela za telekomunikacije u Samsungovom predstavništvu u Zagrebu.

– Svjesni smo činjenice da uspješno izlječenje raka dojke zahtijeva podršku cjelokupnog društva stoga ponovno želimo poručiti svim hrabrim ženama da nisu same. Naime, zajednička akcija ove godine pomoći će i onim pacijenticama koje su udaljene od većih bolničkih institucija – izjavila je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Projekt će biti predstavljen i na modnom događaju Fashion.hr koji se održava od 23. do 26. rujna te s medijskim partnerima, magazinom Story i Večernjim listom. Pokrovitelji akcije su predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Grad Zagreb.

Vipnet i Samsung: Nevena Rendeli ambasadorica akcije

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.