Vipnet i KONČAR osvojili World Communication Award 2012 nagradu u klasi The Green Award

Fotografija članka: Vipnet i KONČAR osvojili World Communication Award 2012 nagradu u klasi The Green Award

World Communication Award 2012 nagradio inovativni hrvatski proizvod za doprinos u implementaciji zelenih tehnologija u Vipnetovoj ekološkoj baznoj stanici.

Oglas

Vipnet i KONČAR ušli su u prestižno društvo dobitnika dvije različite svjetske nagrade za doprinos u implementaciji ekološki prihvatljivih tehnologija. U Londonu je Vipnetu i KONČARU dodijeljena druga po redu prestižna svjetska nagrada za doprinos „zelenom poslovanju“. Ovoga puta dobili su World Communication Award 2012., u kategoriji „The Green Award“ za projekt hibridnog autonomnog sustava napajanja baznih stanica komercijalnog imena KONČAR Hybrid Box koje su proglašene za najbolji „zeleni“ proizvod u zavidnoj konkurenciji brojnih telekom operatera iz svih krajeva svijeta.

The Green Award je kategorija nagrada u kojoj se jednom godišnje dodjeljuje priznanje onim telekom tvrtkama u svijetu koje pokazuju znatan napredak u implementaciji ekološki prihvatljivih tehnologija, posluju prema ekološkim načelima te uspješno tijekom cijele godine provode „zelene“ programe kojima je cilj smanjenje emisije ugljičnog dioksida, smanjenje potrošnje energije (u podatkovnim centrima, mrežnoj opremi i na HQ i drugim uredima) te sudjelovanje u recikliranju proizvoda u telekom industriji.

– Oduševljeni smo ovakvim priznanjem, pogotovo jer je osvojeno u konkurenciji najpoznatijih svjetskih telekoma. Veseli i činjenica da je ova međunarodno prepoznata inovacija rezultat suradnje dviju hrvatskih kompanija. Ovo je ujedno i dodatni poticaj za nastavak ulaganja u zeleno poslovanje te za ulaganje u inovacije općenito. – rekao je Dean Kosty, rukovoditelj Upravljanja mrežom.

– Nagrada je još jedna potvrda da su održivi razvoj  i obnovljivi izvori dio naše budućnosti i brige za ovaj jedini planet kojeg posjedujemo. Sustavan rad i entuzijazam mladih stručnjaka u sprezi s potencijalima KONČAR – Instituta za elektrotehniku rezultirali su proizvodom koji je svijet prepoznao. Priznanje je poticaj da se ustraje na daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovne suradnje s našim inovativno opredijeljenim partnerima, rekao je Bakir Đonlagić, Upravitelj Odjela za obnovljive izvore u KONČAR – Institutu za elektrotehniku.

Podsjetimo, KONČAR Hybrid Box za svoj rad energijom se opskrbljuje iz autonomnih sistema koji koriste obnovljive izvore energije poput vjetra i sunca. Tehničko rješenje razvijeno je u KONČARU, a inicijativu je pokrenuo Vipnet. Odlika hibridnog sustava je raspoloživost energije od 99,9 posto koju je inače vrlo teško postići korištenjem obnovljivih izvora energije, poput sunca i vjetra. Ovakve bazne stanice, iako jedine u Europi, za sada su u upotrebi samo u Slavoniji, a u planu je njihovo postavljenje i u drugim krajevima zemlje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.