Vip s 2,7 milijuna korisnika i daljnjim rastom zarade

Fotografija članka: Vip s 2,7 milijuna korisnika i daljnjim rastom zarade

Veći rast broja prepaid korisnika djelomično je ublažio smanjenje prosječnog mjesečnog prihoda po korisniku (ARPU) na 12 eura, koji ipak raste u odnosu na prva dva kvartala ove godine. Financijske rezultate objavila je danas Telekom Austria Grupa u Beču, čiji je član i Vipnet.

– Utjecaj nameta mobilnim operaterima, te izazovno okruženje u kojem se još uvijek nalazimo ostavilo je trag na naše poslovanje. No stalni rast broja korisnika u ovakvim okolnostima predstavlja razlog za zadovoljstvo. Uz uvjerljivo vodstvo u najbrže rastućem segmentu mobilnog poslovanja važno je naglasiti kako smo snažno zakoračili u područje za koje vjerujemo da je sljedeći segment rasta, a to je ‘machine to machine’ ili komunikacija među strojevima gdje mogu istaknuti usluge Vip nadzora brodova, Vip auto nadzor, te odnedavno dostupnu uslugu Vip nadzor prodaje. – ističe Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

U trećem kvartalu 2010. godine Vipnet je ostvario 135,2 milijuna eura prihoda ili 5,3 posto manje u odnosu na treći kvartal prošle godine, uglavnom zbog smanjenih cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu i roaming regulacije te manje potrošnje korisnika što je rezultat dodatnih benefita i ušteda koje smo im ponudili.  

Program upravljanja troškovima započet prošle godine utjecao je na zaustavljanje pada operativne dobiti (EBITDA) na 58 milijuna eura u trećem kvartalu ove godine.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosi 41,3 milijuna eura. Ove godine Vipnet je uložio 37,5 milijuna eura u dugoročnu strategiju osiguravanja kvalitete usluga i pokrivenosti Vip mrežom te inovativnih proizvoda i usluga u skladu s potrebama korisnika. Nezavisna međunarodna tvrtka specijalizirana za mjerenje, analize i optimizaciju mobilnih mreža P3 Communications potvrdila je da Vip uvjerljivo najbolja mreža u Hrvatskoj dodijelivši mu certifikate u kategorijama glasovne komunikacije, te različitim kategorijama prijenosa podataka.

Isto tako zahvaljujući kvalitetnoj ponudi inovativnih proizvoda i usluga, raste i broj korisnika bežičnog broadbanda kojih je sada gotovo 180 tisuća ili 42,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Podaci za Q2 ove godine
Vipnet je u drugom kvartalu ove godine ostvario 110,5 milijuna eura prihoda. Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 36,2  milijuna eura dok je dobit prije kamata i potreza u istom razdoblju bila 19,2 milijun eura. Prosječni mjesečni prihod po korisniku smanjio se na 11,4 eura.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.