Vidjeti šumu kroz oblak

Fotografija članka: Vidjeti šumu kroz oblak
Google pomaže u praćenju kombiniranjem satelitskih snimaka s Google Earth i komputacijskom analizom u oblaku, a sve to u suradnji sa znanstvenicima koji su napravili softver za analizu deforestacije aktivnosti.  Proučavanje satelitskih slika omogućuje identificirati mjesta krčenja šuma, ali ozbiljna analiza zahtijeva puno računalske snage  za uspoređivanje slika tijekom vremena, i lociranje ilegalne sječe prije nego što je prekasno za nešto učiniti. Prema Stern Review, zaštita svjetskih šuma je visoko učinkovit način smanjivanja emisija ugljičnog dioksida i ublažavanje klimatskih promjena.
 
Slika, pokazuje krčenje šuma u Brazilu tijekom posljednja dva desetljeća. Nedavne aktivnosti su u crvenoj boji. Crvena mrlja na slici ispod pokazuju deforestacije hot spotova u posljednjih 30 dana.
Ova tehnologija je trenutno prototip i na raspolaganju je maloj skupini u svrhe testiranja, još uvijek nije dostupna javnosti, ali se očekuje široka dostupnost  tijekom iduće godine.

Više informacija o događajima na Međunarodnoj konferencija o klimatskim promjenama (COP15) u Kopenhagenu možete pronaći ovdje: 

Sanja Ledinek
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.