Videokamere MiniDV s najvećim optičkim uvećanjem na tržištu

Racunalo.com foto

“Novi Canonovi proizvodi određuju smjernice razvoja na tržištu miniDV kamera i imaju dosad najveće optičko uvećanje u svojoj klasi”, rekao je Mogens Jensen direktor Canonova odjela Consumer Imaging Europe. “Predstavljanjem serije MD, koja sadrži mnoge privlačne mogućnosti snimanja, omogućujemo korisnicima  jednostavan pristup snažnoj kućnoj videoprodukciji”.


Značajke videokamera serije MD:
• snimanje u širokom formatu uz optičko uvećanje od 35x (digitalno 1000x), odnosno optičko uvećanje od 30x (digitalno 800x) na modelu MD101
• jednostavan pristup i upravljanje funkcijama kamere, mogućnost odabira načina snimanja prilagođenog početnicima (Easy shooting mode)
• gumb za brzi početak snimanja Quick Start (modeli MD160, MD150 i MD130)
• procesor DIGIC DV za vjernu reprodukciju boja
• snimanje u širokom formatu, LCD zaslon i elektroničko tražilo EVF  formata 16:9
• mogućnost fotografiranja i pohrane snimaka na memorijske kartice SD i SDHC (modeli MD160, MD150 i MD130)
• senzor CCD razlučivosti od jednog megapiksela (modeli MD160 i MD150) i DV priključak (modeli MD160 i MD120)
• priključak za vanjski mikrofon (modeli MD120, MD110, MD111 i MD101)


Jednostavno snimanje
Upravljanje videokamerom jednostavno je i praktično zahvaljujući intuitivno raspoređenim upravljačkim gumbima. Na raspolaganju je i način snimanja “Easy”, namijenjen početnicima, pomoću kojeg su sve glavne funkcije automatske te korisnik ima potpunu slobodu pri snimanju.


Fotografiranje
Modeli MD160, MD150 i MD130 omogućuju fotografiranje i pohranu fotografija na memorijske kartice SD i SDHC većeg kapaciteta. Na njih je moguće snimiti i kratke filmove niske razlučivosti pogodne za uporabu na internetskim stranicama ili slanje elektroničkom poštom.


Slikovni procesor DIGIC DV omogućuje snimanje fotografija razlučivosti 640×480 za vrijeme snimanja videa. Fotografije te veličine idealne su za uporabu s programskom opremom za obradu videosnimaka ili za izradu izbornika na DVD-ima.Milijun točaka i DV priključak
Videokamere MD160 i MD150 imaju CCD senzor razlučivosti jednog megapiksela te omogućuju bolju kvalitetu snimaka. MD160 sadrži i DV priključak, koji korisnicima omogućuje prijenos i obradu snimaka na računalu te ponovno snimanje na kasetu miniDV u kameri.


Priključak za mikrofon
Modeli MD120, MD110, MD111 i MD101 imaju priključak za vanjski mikrofon koji omogućuje kvalitetno snimanje zvuka i u zahtjevnijim okolnostima, kad je snimanje zvuka iz željenog izvora otežano. Na taj način korisnici mogu kamere bolje prilagoditi svojim potrebama, na primjer uporabom mikrofona pričvršćenog na kravatu sugovornika pri intervjuima.


Gumb za brzi početak snimanja
Većina videokamera spremna je za snimanje nekoliko sekundi nakon uključenja. Kamere MD160, MD150 i MD130 pomoću funkcije Quick Start omogućuju snimanje gotovo odmah nakon uključenja. Pritiskom na gumb Quick Start kamera prelazi u stanje spremnosti za snimanje uz puno manju potrošnju energije. Ponovnim pritiskom na gumb kamera je spremna za snimanje u roku od jedne sekunde.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.