Video: BitDefenderov besplatni alat za uklanjanje Conficker/Downadup crva

Racunalo.com foto

BitDefenderov besplatni alat za uklanjanje Conficker/Downadup crva

Conficker removal tool za kućne korisnike dostupan je od prošlog tjedna, a BitDefender je početkom ovog tjedna toj ponudi dodao i slični alat za uklanjanje crva s poslovnih mreža. BitDefenderov jedinstveni alat za uklanjanje crva je podesive veličine i mogu ga koristiti mreže svih veličina. Alat omogućuje IT administratorima jednostavno uklanjanje Conficker crva s jednog mjesta na serveru, bez potrebe za lokalnim pokretanjem alata na svakoj radnoj jedinici, s čime je izbjegnuta opasnost ponovnog širenja crva kroz poslovnu mrežu.

„BitDefender je svjestan kako kućna računala nisu isključivo ugrožena od Conficker crva, već su i poslovne mreže na udaru“, izjavio je Vlad Valceanu, BitDefenderov stariji malware analitičar. „Poslovne tvrtke svugdje u svijetu mogu pretrpjeti značajne gubitke u padu produktivnosti ili zakrčenju poslovnih mreža zbog Conficker crva, što je jednostavno nedopustivo za bilo koje poslovanje, a naročito u vrijeme trenutne ekonomske krize. Pružanjem besplatnog i jednostavnog za upotrebu alata za uklanjanje, BitDefender podupire globalno poslovanje svih tvrtki inficiranih ovim crvom“.

Conficker je mrežni crv koji iskorištava ranjivosti Windowsa za svoje širenje. Jednom kad je operativni sustav inficiran, crv onemogućuje nadogradnju Windowsa sigurnosnim zakrpama i sprečava pristup antivirusnim web stranicama kako bi onemogućio pokušaj dezinfekcije računala. Aktivacija najnovije inačice Conficker crva očekuje se 1. travnja 2009.

Kroz uslugu automatske obnove virusnih definicija, svi BitDefender 2009 proizvodi imaju sposobnost detekcije i uklanjanja Conficker crva. Svi ostali mogu pristupiti ovom alatu na .

Uputstva za korištenje BitDefenderovog alata za uklanjanje Confickera možete vidjeti na ovom videu:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.