VIA Viega je potpuno novi robusni tablet, nije za svakoga?

Fotografija članka: VIA Viega je potpuno novi robusni tablet, nije za svakoga?

VIA nam je puno poznatiji kao proizvođač procesora, ali su nekako nestali u posljednje vrijeme. I vratili su se – s novim robusnim tabletom VIA Viega.

Oglas

Kada smo u naslovu rekli kako “nije za svakoga”, u stvari smo mislili kako je VIA Viega tablet prvom redu namijenjen za rad u ekstremnim radnim uvjetima, zahvaljujući IP65 certifikatu. Drugim riječima, otporan je na vodu, vlagu i prašinu, a i bolje će izdržati ekstremno visoke i niske temperature. Isto tako, izdržat će i vibracije, te pad s visine od oko 2 metra. Sve to nije ništa za ovaj tablet, i dalje će raditi besprijekorno.

S druge strane, tehničke specifikacije VIA Viega tableta baš i nisu impresivne – ima 10,1 inčni ekran HD rezolucije od 1280×800 točaka (omjer 16:10), 2-jezgreni ARM Cortex A9 procesor na 1.2 GHz (vjerojatno MediaTek) i Mali 400 grafiku. Ugrađeno je 1 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Kao operativni sustav odabran je standardni Android 4.2 Jelly Bean.

VIA Viega tablet dolazi s dva microUSB ulaza, micro HDMI video izlazom, a podržava WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, NFC i 3G (opcija). Ima i dva stereo zvučnika, prednju kameru od 2 MP i stražnju od 5 MP (opcija). Baterija bi trebala izdržati oko 9 sati rada.

Za sada cijena i dostupnost nisu objavljeni.

VIA Viega je potpuno novi robusni tablet

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.