Vertu Signature Touch RM-960V – ultra-skupi smartfoni koji vrijede?

Fotografija članka: Vertu Signature Touch RM-960V – ultra-skupi smartfoni koji vrijede?

Jeste čili za kompaniju Vertu? Nju je noj 1998. godine osnovala upravo Nokia, a poznata je po proizvodnji brutalno skupih mobilnih urađaja, iznad 10.000$.

Oglas

Osim visoke cijene, Vertu mobilni uređaji su napravljeni uglavnom od egzotičnih i vrlo skupih materijala, a jedni od češćih se uzimaju zlato, titan, safiri i dijamanti. S druge strane, ti isti mobilni uređaji su uglavnom bili samo za pokazivanje i dokazivanje statusnih simbola. Kada im zavirite ispod “haube”, najčešće se radilo o katastrofalno starom hardveru o kojem u normalnim mobilnim uređajima ne bi niti razmišljali.

No, čini se kako u Vertu namjeravaju konačno napraviti smartfon koji će uz bolesno skupo kućište i totalno vanserijski izgled imati i najmoderniji hardver… barem neko vrijeme…

Navodno je već u izradi novi Vertu Signature Touch RM-960V, a koji bi trebao imati hardver koji je (konačno!) zadnja riječ tehnike. Priča se o ekranu za sada nepoznate veličine (ali pretpostavljamo 5 inča) i Ful HD rezolucije od 1080×1920 točaka. Spominje se i 4-jezgreni Qualcomm Snapdragon 800 procesor na 2,3 GHz koji možda i nije posljednja riječ tehnike, ali je definitivno u samom vrhu. Navodno će imati 2GB RAM-a, 16 prostora za pohranu podataka, kameru od 13 MP, a radit će na najvjerojatnije novom Android 4.4.2 KitKat operativnom sustavu.

Ovo je ogromni napredak u odnosu na Vertu TI, koji ima 3,7 inčni ekran rezolucije od mizernih 480×800 točaka, te ima 1 GB RAM-a i dvojezgreni Snapdragon procesor.

A cijena? Još nije poznata, ali slobodno računajte kako će koštati više od “cenera”. Tko će ga kupovati? A vjerojatno opet celebrity koji ma 10.000$ ne predstavlja ništa, možda kao nama 10-ak kuna. Znate kako se kaže – svaka roba ima svog kupca…

Vertu Signature Touch RM-960V

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.