Vertu: poznati proizvođač luksuznih smartfona pred bankrotom?

Fotografija članka: Vertu: poznati proizvođač luksuznih smartfona pred bankrotom?

Zasigurno ste na našim stranicama u mnogim prigodama čitali i možda čak i kako bi rekli „slinili“ za proizvodima najpopularnijeg proizvođača luksuznih pametnih telefona poznatog pod nazivom Vertu.

Oglas

Unatoč astronomskim cijenama uređaja koje Vertu proizvodi čini se kako je ova kompanija zapela u velikom financijskim problemima i to u toj mjeri da ne može čak plaćati niti svoje račune te duguje milijune dolara svojim partnerima i dobavljačima.

Prema posljednjim izvještajima kompanija Vertu duguje softverskom divu Microsoftu 3,2 milijuna dolara, dok pružatelj usluga prodaje i zakupa nekretnina CBRE od kompanije Vertu potražuje 540.000 dolara. Osim toga, otprilike 200 zaposlenika kompanije Vertu navodno već duže vrijeme nije primilo svoje plaće.

No čak niti tu nevolje kompanije ne završavaju, jer Vertu osim toga ima problema i sa nedavnom akvizicijom (preuzimanjem) turskog poduzetnika Hakan Uzana koja se dogodila u ožujku ove godine. Prijašnji vlasnik Mr. Chen optužuje Hakan Uzana zbog neuplaćivanja novca prilikom preuzimanja kompanije, a kao dokaz pružio je „screenshot“ bankovnog izvatka.

Na žalost čini se kako je kompanija Vertu u prilično velikim problemima unatoč luksuznim pametnim telefonima koje prodaju. Nadamo se da će kompanija riješiti svoje probleme, jer je spas mnogih radnih mjesta u pitanju. Mi se možemo pitati samo dva pitanja – da li je kompaniju Vertu pred bankrot dovela smanjena potražnja za luksuznim pametnim telefonima ili je u pitanju loš financijski menadžment kompanije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.