Vernee i teorija estetike – biti drugačiji ili uopće ne postojati, zar ne?

Fotografija članka: Vernee i teorija estetike – biti drugačiji ili uopće ne postojati, zar ne?

Ako kupite novi kaput i vidite da isti takav imaju i drugi, hoćete li ga nositi idući dan? Kada bi Ferrari ili Lamboghini počeli nalikovati na Toyotu Corollu, da li bi ih jednako željeli?

Oglas

Nije teško zaključiti kako je razlika u pojavnosti odnosno dizajnu vrlo važan prodajni faktor koji itekako privlači kupce.  Isto to vrijedi i prilikom kupovine pametnih telefona. Primjerice, Samsung Galaxy S5 se nije dobro prodavao jer je jednostavno nalikovao na donekle izmijenjenu inačicu S3 i S4 dizajna, ništa više. I dok se nije dogodila promjena u dizajnu koju je donio Galaxy S6, tek tada je prodaja počela rasti. Mnogi Apple fanovi se žale na iPhone 7 – iako je napredovao u karakteristikama, po vanjskom izgledu jednostavno nalikuje na prethodnu generaciju.

Homogenizacija smartfona sve je učestalija. Uzmite za primjer OnePlus 3 – gornji dio prednjeg dijela nalikuje na Oppo, Home tipka ispod ekrana na Meizu, dvije glavne antene na HTC, stražnja kamera nalikuje na Huawei, dok zvučnik i USB ulaz nalikuju na iPhone. I logo sa stražnje strane je teško razumljiv, ne možete otkriti o kojem je modelu riječ.

Ova homogenizacija dovela je do toga da većina kupaca veću važnost pridaje karakteristikama, tako da i sami proizvođači nerado ulažu u dizajn, nego više ulažu u jači hardver. Isto tako, velik broj kupaca niti ne razumije važnost dizajna i estetike. Kao rezultat toga, sve je teže pronaći smartfon s klasično prepoznatljivim izgledom kao što je recimo iPhone 4.

Ipak, proizvođači ne bi trebali samo računati na konfiguraciju i cijenu kako bi privukli kupce, jer ako se izgubi dizajn kao element na koji kupci također računaju, to bi moglo biti pogubno za industriju. Isto tako, to je jedna važna karakteristika manje s kojom se može privući kupce, a dogodit će se to da će smartfoni još više nalikovati jedni na druge.

Dobra je vijest da se na tržištu ipak pojavljuju novi smartfoni koji su drugačiji od drugih, s lijepim i prepoznatljivim dizajnom koji privlači kupce, kao što je . Prednja strana smartfona utjelovljuje jednostavan i simetrični dizajn (horizontalno i vertikalno), bez fizičkih tipki i logoa. Isto tako, ekran ima 2.5D blago zakrivljeno staklo što se također uklapa u estetski izričaj.

Zahvaljujući takozvanoj Gel Suspension tehnologiji i vrlo tankom rubu oko ekrana d samo 1 milimetar, sam odnos ekrana i prednje površine donosi veliki postotak – ekran zauzima čak 81% prednje površine. Stražnji dio i okvir su napravljeni od aluminijske legure oznake 6000 a koja se koristi u avio-industriji i proizvedena je u 18 proizvodnih procesa.

Zahvaljujući nano-injektivnom modeliranju i anodizirajućem procesu bojenja, sam izgled je zaista poseban i prepoznatljiv. Isto tako, smartfon je vrlo tanak, samo 7,6 milimetara, a sama površina metalnog kućišta je tretirana s cirkonom oznake No.220. Isto vrijedi i za okvir, tako da osim posebnog izgleda imate i uređaj koji odlično leži u ruci, što smo i sami osjetili testirajući ga.

Uz ovaj odličan industrijski dizajn, Vernee Mars je i jedan od prvih smartfona koji će dobiti nadogradnju na Android 7.0 Nougat, što znači da će njegovi kupci među prvima dobiti sve nove funkcionalnosti koje donosi novi OS, o čemu smo već puno pisali.

I što je najvažnije, u tijeku je Vernee kampanja u kojoj možete kupiti ovaj smartfon po nevjerojatno niskoj cijeni, ili pak ga isprobati besplatno. Da, upravo tako, a sve vam piše na , svakako iskoristite priliku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.