Veritas se odvaja od Symanteca, počinje samostalno poslovati i u Hrvatskoj

Fotografija članka: Veritas se odvaja od Symanteca, počinje samostalno poslovati i u Hrvatskoj

Veritas odvajanjem od Symanteca počinje poslovati kao samostalna tvrtka, uključujući i nastup na tržištu jugoistočne Europe. Trenutačni i budući korisnici i partneri mogu biti sigurni kako će samostalnim poslovanjem Veritas još više biti posvećen njihovom zadovoljstvu i uspjehu.

Oglas

Veritas je današnjom konferencijom za medije u Zagrebu najavila početak samostalnog poslovanja i na hrvatskom tržištu, kroz nastavak sporazuma s dosadašnjim regionalnim predstavnikom za proizvode i usluge Veritasa, tvrtkom MiTech Systems.

Od početka ove godine u tijeku je postupno odvajanje Veritasa od dosad matične tvrtke, Symanteca, a sredinom kolovoza potvrđeno je kako će Veritas za 8 milijardi dolara preuzeti grupa investitora koju vodi The Carlyle Group, jedna od najiskusnijih kuća za upravljanje kapitalom (The Carlyle Group trenutačno upravlja s više od 193 milijarde dolara uloženoga kapitala).

Tvrtka Symantec nastavit će se fokusirati na područje informatičke sigurnosti, otkrivanja i prevencije sigurnosnih propusta i zlonamjernih napada svih vrsta, što je područje u kojem je također lider, dok će Veritas nastaviti razvijati proizvode i rješenja vezana uz upravljanje podacima, njihovu sigurnu pohranu i povrat, dostupnost kritičnih aplikacija u korporativnom okruženju, te analizu i dubinski uvid u velike količine nestrukturiranih podataka, uključujući otkrivanje onih koji su od ključne važnosti za poslovanje.

Veritas svojim proizvodima i rješenjima pomaže tvrtkama i drugim vrstama organizacija da bolje upravljaju velikom količinom podataka koja se danas stvara u gotovo svakom poslovnom okruženju. S jedne strane, rastu ulaganja u IT infrastrukturu i njezina kompleksnost, a količina podataka s kojom se suočavaju organizacije svih vrsta u dramatičnom je porastu. No, s druge strane, tvrtke ne razmišljaju dovoljno o tome kako će upravljati svim tim podacima te iz njih izvući stvarnu poslovnu korist ili ih zaštititi od slučajnog gubitka ili namjerne krađe.

U skladu s postupnim procesom osamostaljenja i odvajanja od Symanteca koji traje već cijelu ovu godinu, Veritas je posve spreman samostalno nastupati i na hrvatskom tržištu te tržištima regije. Tvrtka je i globalno i lokalno spremna za ovaj korak, pri čemu posebno želimo naglasiti da naše dosadašnje tvrtke partneri i one koje žele postati partneri Veritasa nastavljaju poslovati s Veritasom na jednak način na koji su dosad surađivale sa Symantecom. Ne treba smetnuti s uma niti činjenicu da će Veritasova rješenja i dalje sjajno raditi u kombinaciji s onime što nudi Symantec, budući da se radi o komplementarnim proizvodima iz područja sigurnosti i zaštite podataka kakva trebaju tvrtkama koje rastu i razvijaju se.
– Drago Gajski, regionalni direktor Veritasa za područje jugoistočne Europe (uključujući i Hrvatsku)
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.