Veritas i Microsoft sklopili globalno strateško partnerstvo za poslovanje u oblaku

Fotografija članka: Veritas i Microsoft sklopili globalno strateško partnerstvo za poslovanje u oblaku

Veritas proširuje svoje partnerstvo s Microsoftom kako bi korisnicima koji svoje podatke sele na Microsoft Azure ponudio napredne mogućnosti pohrane i upravljanja podacima.

Oglas

Veritas Technologies i Microsoft su potpisali višegodišnji globalni strateški sporazum o partnerstvu koji će tvrtkama i drugim organizacijama omogućiti da koriste platformu Microsoft Azure prilikom optimizacije hibridnog oblaka, te da također smjeste Veritasov Enterprise Vault.cloud, uključujući i cjelokupno upravljanje njime, na Azure.

Ovo partnerstvo nadgradnja je dugotrajnog odnosa koji već postoji između Veritasa i Microsofta te uključuje suradnju koja omogućava razvoj i zajedničku prodaju podataka za pohranu podataka u hibridnom oblaku prema zajedničkim korisnicima. Time se stvara opsežan, jedinstven te – u pogledu troškova – povoljan i učinkovit pristup prema upravljanju podacima koji se nalaze u oblaku.

Ovakva hibridna rješenja za pohranu podataka omogućit će korisnicima da iskoriste sve prednosti oblaka kada se radi o smanjivanju troškova pohrane podataka uz istovremeno povećavanje poslovne agilnosti. U konačnici, korisnici na ovaj način mogu iz svojih podataka ‘izvući’ veću vrijednost jer su, nakon što podaci jednom budu pohranjeni u oblak, zahvaljujući punom rasponu Azureovih usluga tada za njih na raspolaganju i sve funkcionalnosti napredne analitike i strojnog učenja (machine learning).

U sklopu ovog partnerstva, Veritasov NetBackup 8.0, tvrtkin glavni proizvod za zaštitu podataka, sada podržava odabir odgovarajućih razina pohrane u Azureu te unaprjeđuje upravljanje životnim tijekom podataka optimizirajući selidbu pojedinih podataka u oblak na Azureu. To tvrtkama (a naročito velikim tvrtkama) smanjuje troškove i nudi druga poboljšanja u pogledu operativne učinkovitosti vezane uz Azure dok istovremeno smanjuje potrebu za primjenom dodatnih sustava za pohranu podataka.

U slučaju malih i srednje velikih tvrtki, Veritasov Backup Exec 16 sada podržava selidbu sigurnosnih kopija na Azure, čime se smanjuju i potrebno vrijeme i troškovi vezani uz resurse koji se koriste za pohranu sigurnosnih kopija.

Veritas također koristi snagu Azurea kada se radi o povećanju učinkovitosti kod vlastitih proizvoda. Veritas je tako odabrao upravo Azure kao platformu za rješenja u oblaku kako bi na njoj izvršavao svoj servis Enterprise Vault.cloud. Ovo rješenje omogućava zadržavanje informacija (retenciju) prema unaprijed definiranim politikama, s ciljem lakšeg korištenja eDiscovery usluga, te pomaže korisnicima Officea 365 da brzo pronađu arhivirane informacije u svega nekoliko trenutaka, uvijek kada im zatrebaju. Enterprise Vault.cloud nastavit će i dalje nuditi naprednu produktivnost i svu funkcionalnost vezanu uz postizanje usklađenosti sa zakonskom regulativom.

Veritas je prepoznat kao vodeća tvrtka na području arhiviranja podataka – kako na vlastitoj infrastrukturi tako i u oblaku – upravo zahvaljujući rješenjima poput Enterprise Vault.Cloud koji se u Gartnerovom magičnom kvadrantu za arhiviranje podataka u tvrtkama nalazi već 13 godina zaredom (posljednje istraživanje: prosinac 2016.).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.