Verbatim Store ‘n’ Go sa sučeljem Universal Storage Module – budućnost pohrane podataka

Fotografija članka: Verbatim Store ‘n’ Go sa sučeljem Universal Storage Module – budućnost pohrane podataka

Novi zanimljiv USB 3.0 HDD tvrdi disk iz Verbatima iz obitelji Store ‘n’ Go sa sučeljem Universal Storage Module (USM) donosi fleksibilno i nadogradivo rješenje za pohranu podataka.

Oglas

Novi Store ‘n’ Go USM može se povezivati korištenjem kabela za različita sučelja, poput USB-a 3.0, FireWirea ili Thunderbolta ili izravno korištenjem sučelja SATA. Uređaj dolazi u paketu s kabelom USB 3.0 USM. Kad ga se koristi na PC-u, disk se može spojiti kao i bilo koji drugi vanjski čvrsti disk, koristeći priložen USB 3.0 kabel. Kabeli za FireWire800, eSATA i Thunderbolt, dostupnikao opcije, omogućuju korisniku izbor između različitih sučelja za spajanje.

Rješenje bez kabela za upotrebu u potrošačkoj elektronici
Međutim, velika prednost čvrstog diska sa sučeljem USM je da se može priključiti izravno u uređaje opremljene USM utorom. USM je prva standardna specifikacija koja definira priključke za prihvat vanjskih, napajanih diskovnih jedinica u uređaje potrošačke elektronike. Moduli, priključci i sučelja dizajnirani u skladu sa specifikacijom SATA USM omogućit će korisnicima da trenutno pristupaju svojoj glazbi, filmovima, fotografijama i drugim sadržajima izravno iz različitih uređaja i da bez napora prenose sadržaj između različitih uređaja, bez potrebe za dodatnim napajanjem ili kabelima.

“Specifikacija SATA Universal Storage Module (USM™) za primjenu u prijenosnim uređajima za pohranu podataka razvijena je od strane udruge Serial ATA International Organization (SATA-IO), neprofitnog industrijskog konzorcija, u suradnji s gotovo 200 vodećih tehnoloških tvrtki”, objašnjava Peter de Waal, Product Marketing Manager za čvrste diskove u tvrtki Verbatim. “Ova specifikacija omogućuje proizvođačima da u televizore, igraće konzole, STB-ove, računala, ležišta i druge uređaje ugrade standardni priključak u koji se mogu umetnuti moduli za pohranu podataka bez kabela, s integriranim napajanim sučeljem SATA.”

Proizvodi zasnovani na USM-u već su dostupni na tržištu, a nude ih proizvođači kao što su Seagate i Lenovo. Broj proizvođača i proizvoda povećat će se tijekom 2012. i 2013. “U bliskoj budućnosti vidjet ćemo sve više i više proizvođača potrošačke elektronike koji u svoje uređaje ugrađuju USM utore, što će USM-u omogućiti da postane novim medijskim standardom budućnosti”, zaključuje Peter de Waal.

Verbatim Store ‘n’ Go sa sučeljem Universal Storage Module dostupan je u dućanima već sada, po cijenama od 899 (500 GB) i 1.199 kuna (1 TB).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.