Verbatim poboljšao pionirske OLED module namijenjene kreativnom dizajniranju rasvjete

Fotografija članka: Verbatim poboljšao pionirske OLED module namijenjene kreativnom dizajniranju rasvjete

Verbatim je predstavio najnoviju seriju VELVE™, najnaprednijih na svijetu OLED modula s podesivim bojama i opcijom prigušivanja, koji nude svjetlost bez odbljeska jačine do 2.000 cd/m2 – dvostruko više nego do sada.

Oglas

Ovi novi proizvodi također postižu efikasnost osvjetljenja od 51,6 lm/W što je 70% više nego do sada. Smješteni na prvoj crti OLED tehnologije, Verbatimovi simetrični moduli VELVE su izuzetno lagani – teže svega 193 grama, a istovremeno nude svjetlosnu plohu kvadrata od 123 mm, što je više od industrijskog standarda. Moduli su također tanki i mjere svega 8,7 mm debljine, što uključuje blok za kontrolu procesa smješten na stražnjoj strani svakog panela.

Verbatimovi moduli VELVE™ koriste se za stvaranje ambijentalne i atmosferske rasvjete u svakodnevnim arhitektonskim primjenama za dekorativne ili funkcionalne svrhe. Korisnici dobivaju harmonično, meko svjetlo, integriranu kalibraciju i ujednačenu distribuciju svjetla od panela do panela, bez naglašenih točaka, odbljesaka ili neugodnog intenziteta. Moduli VELVE™ su osobito prikladni za korištenje u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima, uključujući barove, restorane i disko-klubove.

Mnogi konkurentski OLED moduli dostupni na tržištu ograničeni su jer proizvode samo bijelo svjetlo. Moduli VELVE™ nude podesivu boju i osvjetljenje kako bi omogućili veću kreativnost. Što se tiče bijelog svjetla, moduli sada koriste sustav zasnovan na crvenoj, žutoj i plavoj (RYB) boji kako bi stvorile svjetliju i kvalitetniju mješavinu boja nego što je to slučaj sa sustavima zasnovanima na crvenoj, zelenoj i plavoj (RGB) boji.

OLED je visokoprilagodljivi površinski izvor svjetla koji distribuira svjetlo ujednačeno preko cijele izvorne površine, što objašnjava zašto je ovakav tip rasvjete prikladan za uobličavanje atmosfere ili nježno osvjetljavanje predmeta. Tehnologija uklanja ograničenja koja se obično povezuju s konvencionalnom rasvjetom. Nema titranja, nema odbljesaka i nema prekomjernog emitiranja topline.

Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager u Verbatimu kaže: “Verbatim je ime od povjerenja u industriji rasvjete, zbog izvrsne kvalitete i performansi. Koristeći ekspertizu korporacije Mitsubishi Chemical Holdings Group, VELVE™ OLED moduli dizajnirani su da budu pouzdani i kvalitetni te pružaju ujednačenu i meku rasvjetu gdje god je to potrebno.”

“S OLED tehnologijom, pravila arhitektonskog dizajna rasvjete napisana su iz početka. OLED nudi nevjerojatnu kreativnu slobodu arhitektima i dizajnerima rasvjete, Ambijentalno svjetlo može postati integralnim dijelom arhitekturalnog prostora ili određenog objekta, a samo svjetlo može se koristiti za naglašavanje pokućstva kao što su stolovi, stolci ili police ili aspekata sobe, uključujući zidove, prozore ili stropove.”

Studija slučaja: Eyeful Home Company, Tokio, Japan
Japanska franšiza Eyeful Home Company, dio grupacije LIXIL, koja se bavi izgradnjom ekskluzivnih eko-kuća nedavno je zatražila Mitsubishi Chemical Corporation da instalira rasvjetu u sobu za zdravlje u jednoj od njihovih prezentacijskih kuća u Tokiju. Rasvjeta je važan dio sobe za zdravlje, koja je fokusirana na relaksaciju. Opsežna istraživanja već ukazuju na vezu između svjetla i osjećaja zdravlja. Cilj je bio iskoristiti Verbatimove VELVE™ OLED module za stvaranje posve novog dizajnerskog koncepta za sobu i stvoriti svjetlo s toplim tonovima koje kreira smirenu atmosferu. Rezultat je zamjetljivi rubni uzorak panela na stropu koje mogu ponuditi izmjenjivo obojano svjetlo koje korisnici sobe lako podešavaju i prilagođavaju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.