Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsofta Hrvatska

Fotografija članka: Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsofta Hrvatska

Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsoft Hrvatska

Prigodna božićna konferencija ove je godine u Microsoftu bila u znaku velikih promjena. Jednu smo već spomenuli, a druga se odnosi na Microsoft Windays konferenciju koja se tradicionalno održava svake godine krajem travnja u Opatiji. E, 2010. godine će se održati u Rovinju.

Venesa Schütz, trenutna direktorica Microsofta Hrvatska koja je dužnost preuzela u kolovozu 2008. godine, danas je objavila svoj odlazak s čela tvrtke. Schütz je vodila Microsoft Hrvatska kroz ekonomski tešku godinu koja je bila prepuna izazova za IT zajednicu u Hrvatskoj, a u vrijeme velikog i značajnog ciklusa obnove Microsoftovih proizvoda i poslovne platforme na globalnoj razini, te paralelne reorganizacije tvrtke.

„Venesa Schütz odlazi s pozicije direktorice Microsoftovog ureda u Hrvatskoj kako bi se posvetila daljnjem razvoju vlastite karijere koju nastavlja u Microsoftu. Schütz je zadnjih godinu i pol vodila hrvatsku podružnicu Microsofta u gospodarski vrlo izazovnom razdoblju te je zajedno s timom doprinijela stabilnim rezultatima poslovanja. Ovom se prilikom želim zahvaliti Venesi na ostvarenim rezultatima i zaželjeti joj mnogo uspjeha u budućnosti“, izjavio je Jaka Stele, direktor Microsofta za regiju srednje i istočne Europe.

Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsoft Hrvatska

Pod njezinim vodstvom, Microsoftov tim u Hrvatskoj u prošloj je financijskoj godini, koja je završila s 1. srpnja, ostvario uspješne rezultate. Obzirom na tržišnu situaciju i gospodarske okolnosti godina je završena na razini prihoda prethodne godine, ali uz blago povećanje tržišnog udjela.

Od 1. siječnja 2010. g. dužnost direktora Microsofta Hrvatska preuzet će Ivan Vidaković koji dolazi u Microsoft s pozicije voditelja poslovne kontrole projekata za središnju i istočnu Europu u IBM-u, tvrtki u kojoj je proveo gotovo svoj cijeli dosadašnji profesionalni radni vijek. Osam je godina prije toga bio generalni direktor IBM-a Hrvatska (2001. – 2008.), a prije toga i pet godina direktor IBM-a na Bliskom istoku, u Omanu i Jemenu, odakle je pokrivao područje cijelog Perzijskog zaljeva. Vidaković je diplomirao matematiku i informatiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a tijekom svoje bogate karijere u IBM-u završio je niz stručnih tečajeva i usavršavanja iz područja informacijskih tehnologija i menadžmenta.

Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsoft Hrvatska

„Biti na čelnoj poziciji Microsofta u Hrvatskoj velika je čast, ali i veliki izazov. Nijedna druga tvrtka u Hrvatskoj nema tako razgranat ekosustav s tako velikim brojem partnera, a samim time niti potencijala, kako za razvoj poslovanja tako i za inovacije. Optimističan sam glede Microsoftove buduće uloge i doprinosa lokalnom gospodarstvu“, izjavio je Ivan Vidaković, budući direktor Microsofta Hrvatska.

S novim vodstvom, Microsoft u Hrvatskoj nastavlja sa svojim dosadašnjim radom i zacrtanim planovima jačajući prisutnost i doprinos u ukupnom gospodarstvu. Nedavno istraživanje važnosti Microsoftovog ekosustava u Hrvatskoj, koje je ove godine provela analitička kuća IDC, pokazalo je kako su Microsoft i njegova partnerska zajednica ključni u razvoju hrvatskog IT sektora u kojemu se, unatoč trenutačnoj gospodarskoj situaciji očekuje otvaranje gotovo 6000 novih radnih mjesta tijekom sljedeće četiri godine, kao i dvjestotinjak novih tvrtki. Već danas ukupno 12 tisuća zaposlenih u hrvatskom IT-u svoje radno mjesto veže uz Microsoftove tehnologije, što čini 46 posto ukupnog broja radnih mjesta u ovom sektoru i dobro ilustrira važnost Microsoftovog ekosustava i prisutnosti u Hrvatskoj.

Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsoft Hrvatska

Venesa Schutz odlazi, Ivan Vidaković dolazi na mjesto direktora Microsoft Hrvatska

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.