Veliki TEST: Sony Ericsson ELM (3.dio)

Fotografija članka: Veliki TEST:  Sony Ericsson ELM (3.dio)

Sony Ericsson Elm dolazi s 5MP kamerom, zajedno sa auto fokusom, LED bljeskalicom, otkrivanjem lica i osmijeha (Smile Shutter), automatskom rotacijom, makro snimanjem, geo-obilježavanjem slika. Ima maksimalnu rezoluciju od 2592 × 1944 piksela.
Fotografije
Alatna traka kamere na dnu pruža pristup načinima snimanja, veličini, fokusu, bljeskalici, samo okidaču, načinima mjerenja, balansu bijele, efektima i podešavanje Multi Menu. Elm nema ručne postavke ISO. Vrlo je pohvalno dodatno izoštravanje lica prilikom detekcije. Sustav prepoznavanja lica omogućava istovremeno praćenje čak 3 lica, ali fokus je zaključan na jednu koja je najbliža središtu.

Korištenje Smile Shutter je jednostavno. Potrebno je u potpunosti pritisnuti tipku fotoaparata, mala trepćeća žuta ikona u desnom gornjem kutu označava da je pokrenut način rada „potraga za osmjehom“ i telefon će automatski izvršiti okidanje čim detektira ozareno lice. Geo obilježavanje nije nešto, samo zapamtite da uključuje malu količinu prometa Interneta, pa ćete biti naplaćen podatak. Makro mod u Elmu omogućuje da se slika na udaljenosti od 10 cm.
Kvaliteta slike – pogledajte sami. Uzorci su smanjeni na 1024 x 768 piksela, a snimljene su za vrijeme vrlo oblačnog dana. Sa njegovom kamerom nema razloga za strah oko kvalitete slike.

Video snimanje
Video snimanje je iznenađenje s VGA rezolucijom 30fps. Imajte na umu da je 30 fps kvaliteta iPhone videa. Maksimalno snimanje videa je moguće do 7MB za svaki isječak. Kvaliteta videa definitivno obećava. LED bljeskalica ne može se previše koristiti u video modu. Isječci se pohranjuju u mp4 formatu.
Media Centar
Sony Ericsson Elm pokreće isti Media Center kao i ostale najnovije mobilne uređaje ovog proizvođača. MC služi kao baza za pokretanje foto galerije, glazbe, videa, igara i RSS feedove. Media Center postavke su također prilično jednostavne. Možete se odlučiti za portret, krajolik ili auto-rotaciju.
Music Player
Inačica Music Player je 4.0 kao u slučaju većine Sony Ericsson Walkman mobitela. Različiti stilovi i teme su dostupni za preuzimanje sa SE stranice. Player podržava brojne formate datoteka, uključujući MP3, WAV, WMA, M4A i AAC E-plus Mega Bass ekvalizator podešavanja i stereo proširenje.
Media izbornik ima na raspolaganju stilove kao Aino, i koristiti mnoge Flash animacije. Možete se odlučiti za vinil (gramafonsku ploču) sa nekim fancy gumbićem oko njega, ili stari gramofon, magnetofon, pa čak i sustav kućnog sterea. Jako zgodno.

Video player
Video player u Media centru podržava brzo pokretanje naprijed i premotavanje, a sučelje je jednostavno i elegantno. Dodaci uključuju puni pregled načina rada i screenshot. Nema XviD ili DivX podršku, naravno, ali Sony Ericsson promovira svoj MediaGo za PC, softver za video pretvorbe i transfere. Za video Media centar također možete pre-instalirati YouTube preglednik, a što smo mi i učinili, te smo dobili potpuni pristup isječcima i mogućnost podizanja, označavanje favorita i tako dalje.
Galerija slika
Foto galerija uz pregled ili podizanje slika nudi neke dodatne opcije kao što je markiranje favorita. Za najnoviju (zadnju) snimljenu fotografiju omogućen je brzi pristup. Interesantno je što foto album pohranjuje slike za svaki mjesec u godini i kada je otvoren za određeni mjesec dana, otkriva 3 x 4 rešetke od fotografija. Pomicanjem prema dolje prikazuje sve fotografije snimljene u danom mjesecu s označenim fotografijama neznatno povećanim za bolji pregled.
Photo Viewer
Možete poslati svoje slike direktno na vaše web albume, putem MMS ili Bluetooth. Uključimo li opcije podizanja na društvene mreže, dobivamo veću raznolikost.
Od multimedijskih mogućnosti treba još dodati da ima stereo FM radio s RDS-om. Slike i video iz Elma se mogu pogledati na TV preko wireless DLNA prijenosa (Wi-Fi).

Zaključak:

Sony Ericsson Elm nije revolucionarni uređaj, ali sigurno je jedan od vrlo interesantnih, bogat značajkama mobilni telefon koji koketira sa samrtphone mogućnostima. Uz vrhunsku povezanost, dobru 5 megapikselnu kameru, zelenom predanošću i novim pristupom društvenom umrežavanju, Elm ima dovoljno jak identitet koji daleko nadilazi GreenHeart. Malen, lagan, zvuči kao dobar recept za uspjeh.
I na kraju da ne zaboravimo. Cijena oko 1620,00 kn što je jako dobar omjer uloženog i dobivenog. Preporučamo ga za sve generacije, od mladih do zlatnog doba.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.