Veliki TEST: Sony Ericsson ELM (1.dio)

Fotografija članka: Veliki TEST:  Sony Ericsson ELM (1.dio)
Uzimajući zeleni aspekt proizvoda to znači: uređaj je napravljen od recikliranog materijala, bez opasnih kemikalija, na bazi vode, ima nisku potrošnju energije punjača i minimalno pakiranje. Ukratko, pomaže u smanjenju ugljičnog dioksida.

Dizajn

čisti dizajn mat plastike i aluminija u asimetričnom uzorku ima za cilj dvije vrlo različite publike. Npr. ružičasti model ili srebrni za tinejdžerke, dok model "Black Metal" koji smo mi testirali je namijenjen poslovnim ljudima i generaciji odraslih osoba. Kada smo već kod ljepšeg spola, postoji ugrađen program Walk Mate koji mjeri koliko koraka ste napravili u jednom danu, te na temelju prikupljenih podataka pretvara korake u potrošene kalorije. Nice. Ali, nastavimo priču dalje oko dizajna. Tijelo uređaja je izrađeno od eko frendly Splash plastike koja je otporna na udarce, i oblikovano u malom luku kao Sony Ericsson Vivaz. Stražnja strana uređaja ima specifičnu zakrivljenost, posebno dizajniranu da dobro leži u ruci korisnika. I to je doista tako. Ergonomija mu je savršena. Imate osjećaj da vam je mobitel zalijepljen na dlanu ruke. Balans težine je izvrstan: numeričku tipkovnicu držite palcem i rizik od iskliznuća telefona unatrag je blizu nule. Ovakva anatomija bi bila prednost kod odluke oko kupnje mobilnog uređaja i za starije osobe.
Dimenzije: 110,0 x 45,0 x 14,0 mm; težina: 90g koja je ravnomjerno raspoređena. Elm dolazi s normalnom alfa-numeričkom tipkovnicom. Tipke su kombinacija gume i plastike, valovitog oblika, zaobljene prema unutra (konveksne), s pristojnim prostorom za tipkanje, i ugodnim osjećajem kod tipkanja. Tipke za pozivanje i kraj razgovora su malo male za naš ukus. Prilično velika petero -smjerna navigacijska tipka nije osvijetljena, što noću predstavlja mali problem. Inače,telefon je osvijetljen nakon aktiviranja do krajnjega načina. Na lijevoj strani telefona je utor za USB povezivanje, a na desnoj strani je gumb koji omogućava regulaciju glasnoće. Ovaj gumb ujedno služi kao zoom pri uzimanju ili pregledavanja slika. U stražnju stranu telefona je implementiran objektiv kamere, LED bljeskalica i glasan zvučnik. Telefon ima 2.2 inčni TFT zaslon (45 x 34 mm), rezolucije 320 x 240 piksela, 262.144 boja. čitljivost i kontrasti na suncu nisu razočaravajući, ali, niti izvrsni. Uostalom, rijetki su modeli kod kojih je zadovoljavajuća vidljivost od strane korisnika. Možda bi mogli reći, jedna od standardnih boljki velikog broja mobilnih uređaja je upravo vidljivost na suncu. Da, veličina zaslona nije velika, ali dobro sve prikazuje, od tekstova web stranica, samo ne očekujte da sve izgleda kao kod suparnika, HTC ili iPhone. Minus kod dizajna je nedostatak poklopaca za utore kako bi se zaštitili od prašine, nema zaštite na objektivu fotoaparata, osim neznatnog trbuha oko njega.

Iznenađenje ispod poklopca

Za početak, eko friendly materijal u kombinaciji s izvrsnim značajkama, Elm telefon izdvaja od drugih telefona te vrste. Elm nije standardni telefon s dodatnim mogućnostima kojima smo naviknuti iz Sony Ericssona. Za neke ljude, pametni telefoni nisu opcija. Oni su preskupi ili previše komplicirani. I to je razumljivo, pogotovo kada se uzme u obzir tempo kojim se mobilni telefoni i njihove promjene u tehnologiji pojavljuju na tržištu. Međutim, značajke koje ovaj telefoni pruža mogle bi biti most između dva svijeta, tradicionalnih mobilnih telefona i pametnih telefona. Elm je vrlo konkurentan uređaj i trebalo bi ga uzeti ozbiljno za razmatranje za svakoga koji želi nešto od smartphone tehnologije, samo bez visoke cijene i kompliciranog korištenja.

Općenito podržane mreže: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 900/2100 (7.200/2.000 kbit / s), GPRS (53,6 / 13,4 kbit / s ili 40,2 / 26,8 kbit / s )/ EDGE klase 10, HSDPA 7.2Mbps. HSPA i Wi-Fi s Elm su dobro pozicionirani za izlete u mobilni Internet. Za punu strukturu potrebno je pre-instalirati preglednik Netfront. To je pretraživač koji podržava formate kao što su WAP 2.0 i HTML format, zajedno sa RSS čitačem, ne podržava flash ali ima mogućnost pokretanja YouTube videa. Zbog navedenog, potreban je postupak pre –instalacije preglednika. Ne brinite. Sve to možete napravit za 10 sekundi što je priznajemo prilično dobra vrijednost. Dostupni su micro USB 2.0 i Bluetooth 2.1 sučelja za prijenos podataka kako bi dijelili svoje podatke ili multimedijske datoteke. Tu je jedan neobjašnjiv propust Sony Ericsson u isporuci, a to je USB kabel. Dobro da smo imali kabel od drugog modela pri ruci. To je veliki minus zbog nestandardnog priključka uređaja. Ima ugrađenu memoriju od 280MB, hot-swap utor za microSD kartice (do 16GB). Kako bi postavili karticu, potrebni su malo dulji nokti. Hm, opet se nešto vrti oko dama :) .

Za kraj ovog prvog dijela testa treba svakako dodati da kod glasovnog korištenja (poziva) dobivate kristalno čisti zvuk, da ima ugrađenu zaštitu protiv vanjske buke, Clear Voice i inteligentnu prilagodbu glasnoće. Na taj način osigurava najbolje audio iskustvo za korisnike tijekom razgovora.

Sutra: Baterija i korisničko sučelje

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.