Važnost responzivnog web dizajna [infografika]

Fotografija članka: Važnost responzivnog web dizajna  [infografika]

Korisnicima koji pristupaju web stranicama putem mobilnih uređaja ili drugih ekrana, je važno da mogu učinkovito navigirati stranicom bilo koji uređaj da koriste. Zato je danas responzivni design (RWD) postao standard u izradi weba.

Oglas

Novi uređaji s novim veličinama zaslona razvijaju se svaki dan. Responzivni design omogućava držati korak sa svim tim silnim rezolucijama zaslona na uređajima koje imamo na tržištu. Responzivno dizajnirana web stranica podešava prikaz zaslonu i njegovoj rezoluciji, automatski mijenja veličine slike i ostale elemente na stranici te tako omogućava jednostavniju navigaciju. Nažalost u Hrvatskoj još ima gro raznih mrežnih stranica, blogova i webshopova, a koji nemaju prilagođene stranice ovom metodom.  Mogli bi reći da time njihovi vlasnici pokazuju jednu vrstu neprofesionalizma i nemara prema  posjetiteljima. A sada, zašto je responzivni design toliko važan  i koliko ima utjecaj na poslovanje pogledajte u infografici.

Važnost responzivnog web dizajna  [infografika] 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.