Varaždinci drugi na Microsoftovom Imagine Cupu 2007

Racunalo.com foto

 
Finale natjecanja Imagine Cup 2007 održalo se od 5. do 10. kolovoza u glavnome gradu Južne Koreje, Seulu, s nosećom temom „Zamisli svijet u kojem tehnologija svima omogućuje bolje obrazovanje“. U ovogodišnjem finalu, u kojem su natjecatelji stvarali rješenja na Microsoftovoj platformi i korištenjem Microsoftovih alata, sudjelovalo je ukupno 344 studenta iz 112 timova koji su predstavljali 59 zemalja.


članovi Black&White tima, studenti Aleksandar Kordić i Igor Matoša, s mentorom profesorom Božidarom Kličekom, u finale Imagine Cupa 2007 plasirali su se svojim projektom foto-eseja, pričom o obrazovanju koju su ispričali koristeći samo fotografije kao medij komunikacije. Black&White tim je na finalnom natjecanju bio u konkurenciji šest drugih kandidata. Uz njih, Hrvatsku je u finalnom natjecanju u Seulu predstavljao tim eS.net studenata s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. eS.net tim se u kategoriji Softverskog dizajna natjecao s projektom koji je za cilj imao razvoj vještina u korištenju računala kod djece s mentalnom retardacijom.Pobjednici su proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada koja je okupila sve natjecatelje, mentore i ostale ključne sudionike. „Imagine Cup je doista globalno natjecanje u stvaranju softvera, koja ne samo da posjeduje duh natjecanja, već inovativnim rješenjima pomaže u suočavanju s izazovima razvoja,“ izjavio je Abdul Waheed Khan, pomoćni direktor ureda za Komunikaciju i informiranje UNESCO-a, organizacije Ujedinjenih naroda koja je pružila potporu natjecanju. Natjecanje se odvijalo u devet kategorija: softverskom dizajnu, razvoju vlastitog ugrađenog uređaja, razvoju za Web, projektu Hoshimi – programerskoj bitci, informacijskim tehnologijama, pisanju algoritma, fotografiji, kratkom filmu te dizajnu sučelja.Imagine Cup natjecanje dio je Microsoftove globalne Unlimited Potential inicijative čiji je cilj otvaranje društvenih i ekonomskih prilika kroz programe i proizvode koji doprinose transformaciji obrazovanja; podržavanje unapređenja inovativnosti na lokalnoj razini; te poticanje zapošljavanja u cijelome svijetu. Finale natjecanja će se sljedeće godine održati u Parizu s nosećom temom „Zamislite svijet u kojem tehnologija omogućava održivi okoliš.“


Više informacija o pobjednicima i njihovim projektima moguće je pronaći na stranicama  i .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.