Varaždinac Kristijan Karaula osvojio SMS Obračun 2008

Fotografija članka: Varaždinac Kristijan Karaula osvojio SMS Obračun 2008

Organizator SMS Obračuna jest mobilni operater Tele2, a projekt je ostvaren u suradnji sa tvrtkom Sony Ericsson te RTL Televizijom. Nakon regionalnih natjecanja, održanih u devet hrvatskih gradova, danas se na završnici natjecalo 17 najuspješnijih finalista. U posljednji obračun ušlo je dvoje najbržih natjecatelja – Kristijan Karaula koji je osvojio natjecanje u Zadru te Karmela Tvrdić, pobjednica SMS Obračuna u Splitu. Svi finalisti natjecali su se u pisanju poruke identična teksta na jednakim mobilnim uređajima, a svoj su nastup mogli pratiti i na velikom video zidu.

Kristijan je za osvajanje titule trebao tri uzastopne pobjede u posljednjem duelu, što mu je i pošlo za rukom. Kao pobjedniku pripale su mu vrijedne nagrade – 20.000 kuna u gotovini, 20.000 kuna na Tele2 računu, putovanje u Stockholm za dvije osobe uz sudjelovanje na švedskom natjecanju u pisanju sms poruka te mobilni telefon Sony Ericssona. Svi pobjednici gradskih natjecanja osvojili su 10.000 kuna na Tele2 računu te mobilni telefon.

Pobjedniku Kristijanu 20 je godina, iz Varaždina je i studira njemački i talijanski jezik u Zadru. U završnicu se plasirao sa najboljim vremenom svih dosadašnjih turnira – 71 sekundom – i ističe kako dnevno u prosjeku pošalje čak 100 sms poruka. Pobjednički ček uručio mu je Johan Granlund, predsjednik uprave Tele2 Hrvatska, a K. Karaula u povodu osvajanja prvenstva izjavio je: "Pobjedu na SMS Obračunu nisam očekivao i zaista se nisam posebno pripremao za veliku završnicu, kao što sam se pripremao za gradsko natjecanje u Zadru. Veselim se nagradi premda još ne znam na što ću potrošiti novac, no izvjesno je kako ću jedan dio potrošiti u Stockholmu. U Švedsku ću najvjerojatnije povesti sestru, a 20.000 kuna na Tele2 računu zaista će mi dobro doći, s obzirom da sam i inače Tele2 korisnik. Projekt je bio izuzetno zabavan i drago mi je što sam u njemu sudjelovao."

Hrvatska je prva zemlja u regiji sa natjecanjem ove vrste, a ovo zanimljivo prvenstvo Tele2 s uspjehom organizira i u Švedskoj. Organizatori su prvi SMS Obračun ocijenili uspješnim –
tijekom natjecanja ukupno se prijavilo nekoliko stotina građana Hrvatske.
Sve rezultate, fotografije i opis projekta moguće je doznati i na internetskim stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.