Varaždin prvi digitalni grad

Racunalo.com foto

Samo na telekomunikacijskim uslugama ostvarit će se uštede do 50 posto u usporedbi s dosadašnjima. Omogućit će se veća konkurentnost gospodarstva i unaprijediti život građana. Nakon uspostave nove digitalizirane telekomunikacijske infrastrukture, očekuje se umreživanje svih škola, potpuna informatizacija gradske uprave i arhiva u digitalnom obliku, moći će se primjenjivati telemedicina, interaktivna televizija  rekao je Želimir Piberčnik, direktor regionalnog centra Metroneta u Varaždinu. Obraćajući se nazočnima, varaždinski gradonačelnik dr. Ivan čehok napomenuo je da se projektom Varaždin inteligentni grad otvara novo poglavlje u pristupu internetu i formiranju digitalne zajednice.
Prije nekoliko godina sudjelovao sam na regionalnoj konferenciji o inteligentnim koridorima u Nagykaniszy gdje su već tada govorili o inteligentnim autocestama. Varaždin je tim projektom postao nezaobilazno odredište na toj autocesti. Dok se drugi bave ustašama i partizanima, mi ovdje stvaramo tehnologiju sutrašnjice. Tko danas za tim razvojem kasni, kasni nepovratno  zaključio je čehok.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.