Valtteri Bottas u suradnji s Epsonom pokazuje kako Finska pobjeđuje i u osnovnoškolskom obrazovanju

Fotografija članka: Valtteri Bottas u suradnji s Epsonom pokazuje kako Finska pobjeđuje i u osnovnoškolskom obrazovanju

Vozač Mercedes-AMG Petronas Motorsport tima u Formulu 1, Valtteri Bottas, posjetio je nedavno svoju nekadašnju osnovnu školu u Finskoj. Ova simpatična priča o kvalitetnom školstvu i tehnologiji pretočena je u vrlo simpatičan video koji ćete vidjeti u nastavku.

Oglas

Video je napravljen u suradnji s Epsonom, a pokazuje važnost interaktivne tehnologije i velikih zaslona u učionicama u poboljšanju kvalitete obrazovanja. Kratka snimka nazvana #FinnishClass prikazuje živahnu i usredotočenu djecu u razredu u Finskoj. Za one koji ne znaju, Finska ima najbolje obrazovanje na svijetu.

Naime, Finska je drugu godinu zaredom proglašena globalnim „brojem jedan“ u osnovnoškolskom obrazovanju u Globalnom indeksu konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma (WEF Global Competitiveness Report 2017-18), a na indeksu srednjoškolskog obrazovanja zauzela je drugo mjesto. Učenici u Finskoj tijekom svog obrazovanja ispunjavaju jedan standardizirani test, a od nastavnika se traži da sami pronađu najučinkovitije načine edukacije. I u Epsonu smatraju kako motiviranje i angažiranje učenika u prvi plan stavlja potrebu za kolaboracijom i interaktivnošću u učionici. Finska dijeli jednaku strast za inovacijama što se vidi i kroz tržišni udio interaktivnih projektora koji je za 57% veći od ukupnog udjela u ostatku svijeta.

Kada je riječ o veličini zaslona, istraživanja pokazuju kako polovica ispitanih učenika ima poteškoća s čitanje sadržaja sa standardnih zaslona promjera 70 palaca (177,8 cm). Gledamo li problematiku pristupa učinkovitom podučavanju, činjenice govore kako je se 80 posto nastavnog materijala pamti pri radu s vizualnim sredstvima, a 90 posto se pamti u interaktivnim predavanjima. Za usporedbu, tek četvrtina informacija ostaje u memoriji učenika pri klasičnom jednosmjernom usmenom predavanju. Dinamičan i čitljiv sadržaj u interaktivnoj učionici prikazanoj u video materijalu #FinnishClass zorno prikazuje učinak koji tehnologija može ostaviti u današnjem obrazovanju. To je učenje, naravno, puno uzbudljivije kada se razredu pridruži svjetska sportska zvijezda, pogotovu ako se radi o bivšem učeniku škole.

Uvijek je lijepo vratiti se u moj dom u Finskoj gdje je i započela moja sportska avantura. Uživao sam u svojoj staroj učionici, u interaktivnoj nastavi, makar nisam bio u istoj sobi s učenicima! Ponosan sam kao Finac i sjajno je vidjeti kako Epson poboljšava iskustvo učenja današnjim učenicima.
– Valtteri Bottas, Vozač Mercedes-AMG Petronas Motorsport tima
Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Više o liniji Epsonovih video projektora možete pronaći na , a detaljnije informacije o poslovnim rješenjima za obrazovanje nalaze se .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.